Hirdetés

A Deadpool két elismert név támogatása nélkül sehol sem lenne

|

Önmagában az, hogy a Deadpool egyáltalán elkészülhetett egy kisebb fajta csoda és az Avatar, illetve a Gone Girl rendezőjének is oroszlán része volt benne.

Hirdetés

A Deadpool idei sikeréről nehéz volt nem hallani, hisz az összes filmes sajtó attól volt hangos, hogy ez a nem éppen szokványos - ráadásul R besorolású - képregényadaptáció, hogy volt képes ilyen durván alázni a mozipénztáraknál. Mielőtt viszont ez megtörténhetett, a filmért nagyon komolyan kellett kampányolni, a rendezőnek, Tim Millernek, és a Deadpoolt alakító Ryan Reynoldsnak. Legfőképp nekik köszönhető, hogy egyáltalán sikerült megszerezni azt a kevéske pénzt, amit a filmre kaptak, de nem ők voltak az egyedüliek, akik kardoskodtak a Deadpool mellett.

 

Hirdetés

David Fincher (Harcosok klubja, Gone Girl) és James Cameron (Avatar, Titanic) elég jó nevek Hollywoodban, hogy hívatlanul is beugorhassanak bármilyen buliba, és ők elég jónak találták a Deadpool ötletét, hogy teljes vállszélességgel kiálljanak mellette. Elsősorban az ő közben járásuknak köszönhető, hogy a Fox végül az R kategóriát és nem a standard (közkedvelt) PG-13 besorolást célozta meg. Miután megkapták a forgatókönyvet az íróktól - Rhett Reese és Paul Wernick - azután nem haboztak és mentek is győzködni a stúdiót:

Mindketten olvasták a forgatókönyvet a fejlesztés két fontos fázisa alatt. Voltak olyan rendesek, hogy elmenjenek a Foxhoz és érdeklődjenek afelől, mihez kezdenek a filmmel a producerek, mert szerintük el kellene készíteniük. David kicsit előbb csatlakozott, mint Jim, és hatalmas segítség volt, végig finoman tolta előre a filmet. Aztán Jim a legfontosabb pillanatban szállt be és meggyőzte a stúdiót, hogy szabadítsanak fel egy kis pénzt a forgatókönyv további fejlesztésére. Akkor még egy PG-13 verzió volt folyamatban, de ez nem Jim miatt alakult így, hanem a stúdió ragaszkodott hozzá. Szerintem azok a projektek, amik egy alvó fázisban vannak, gyakran nem kapnak elég figyelmet, ezért volt nagyon fontos, hogy két ilyen kaliberű szakember mellénk állt és a kulcspillanatokban erősködött a Foxnál. Ez rengeteget számított az eredmény szempontjából.

Tim Millernek nagyon is szüksége volt a két híres (és legfőképp elismert) úriemberre, akik segítették a projektjét, mert a Deadpool megjárta a poklot az előkészületek alatt, ide-oda tologatták, kifogásokat kerestek, mire sikerült rávenni a stúdiót, hogy elkészülhessen. Miller szerint nagy szerepet játszott, hogy azzal érvelhetett a stúdiónak, hogy két ilyen finom ízlésű ember szerint ez egy jó film lehet, és ők azok, akik igazán ismerik a nézői elvárásokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.