Hirdetés

Rob Liefeld szerint ez a különbség Deadpool és Deathstroke között

|

Rob Liefeld, Deadpool társalkotója a két karakter közötti különbségről is tárgyalt.

Hirdetés

Izgalmas hírek láttak napvilágot a múlthéten, amikor Ben Affleck megosztott egy rövid felvételt a DC Bővített Univerzumának Slade Wilsonjáról, akiről aztán kiderült, hogy az önálló Batman film főellensége lesz, várhatóan pedig a jövő novemberben érkező Igazság Ligájában is tiszteletét teszi. A képregényekben kevésé jártas rajongók persze azonnal furcsállni kezdték a Deathstroke és Deadpool közötti hasonlóságokat, a pohárba pedig Rob Liefeld igyekszik tiszta vizet önteni annak kapcsán, hogy ez a két karakter bizony nagyon is különböző. 

Hirdetés

Ha valaki még nem olvasott egyetlen képregényt sem Deadpool vagy Deathstroke főszereplésével, természetesen könnyű lehet összekeverni a kettőt. A Marvel Wade Wilsonja ugyanúgy egy antihős bérgyilkos, ahogy a DC Comicsnál Slade Wilson - igen, még a karakterek maszk mögötti alteregójának nevei is nagyon hasonlóan csengenek. Sokan úgy vélik, hogy Deadpool csak egy megzabolázott változata a DC karakterének, de Liefeld szerint ennek az állításnak semmi értelme. A Nerdy Pop számára állította párhuzamba kettejük különböző karaktervonásait, hogy segítsen "eltávolítani" egymástól ezt a két fan-favorit figurát, miközben egyértelművé tette, hogy Deathstroke felé is határozott affinitást érez.

Szeretem Deathstroke-ot. Szerettem az egész képregénygyűjtő karrierem során. Ő egy nagyszerű karakter. Megérdemli, hogy szeressék a saját érdemeiben. 

Mivel Deadpool idén februárban megtette mozifilmes áttörését és óriási sikert hozott a FOX konyhájára, talán a közönség egy része úgy gondolhatja, hogy a DC Deathstroke-kal akarja meglovagolni ezt a hullámot. Egyáltalán nem fontos, hogy ez mennyire igaz vagy sem, viszont azt már érdemes nem elfelejteni, hogy a képregények lapjain Slade bukkant fel először. Deathstroke-ot Marv Wolfman és George Perez alkotta meg, aki a The New Teen Titans (vol. 1) #2-ben tette meg debütálását 1980-ban, míg a nagyszájú Marvel antihős csak több, mint egy évtizeddel később, pontosan 1991-ben a The New Mutans #98-ban.

Liefeld reméli, hogy a kerítés két oldalán álló rajongók hamarosan véget vetnek vitáiknak annak kapcsán, hogy mennyire hasonló ez a két karakter, így összeszedett néhány érvet amellett, miben különböznek. Rámutatott arra, hogy Deadpool sokkal lazább és jóval "nindzsaszerűbb", mint az igencsak izmos Deathstroke, aki a másik hőssel ellentétben páncélinget és szemkendőt visel. Az óriási korkülönbség is jó indok, hiszen míg Slade egy idősebb figura, Wade sokkal fiatalabb. A legfontosabb különbség az lehet, hogy Deadpool fekete és vörös szerkóban járkál, Deathstroke pedig kékben és narancssárgában ismeretes. 

Számtalan rajongó úgy gondolja, hogy Deadpool és az ő puccos hozzáállása valójában tökéletes ellenpontja Deathstroke-nak, aki sokkal komolyabb jellem. Wade Wilson Fabian Nicieza és Rob Liefeld közös elképzeléseiből született meg, aki a DC karakterének egyfajta ellentéte, azóta meg persze számtalan változáson ment mindkettejük keresztül. Számunkra egészen mindegy, hogy a Deadpool mozi sikerén felbuzdulva-e vagy sem, de Slade Wilson végre célba vette a nagy vásznakat, aki Ben Affleck denevérembere mellett egy igen brutális akciófilmet ígér, amire már most befizetnénk. Az egyelőre kérdéses, hogy kit is rejt majd a maszk, kíváncsian várjuk a fejleményeket a téma kapcsán, Rob Liefeld teljes videóját pedig ide kattintva találjátok, ahol jóval részletesebben bontja le a különbségeket. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.