Hirdetés

A Death Note film producere válaszolt a fehér főszereplő miatt érkezett kritikákra

|

Megszólalt a film producere a főszereplő bőrszínének megváltoztatására érkezett rengeteg negatív hozzászólás miatt.

Hirdetés

Egy hónapja debütált a Netflix saját Death Note adaptációjának az első előzetese, mely rettentően hangulatos lett, azonban rengeteg negatív kritika érkezett az úgy nevezett "whitewashing"-ra, avagy arra, hogy a stúdiók az utóbbi időben egyre többet folyamodnak ahhoz, hogy az eladhatóság miatt inkább fehér bőrszínű színészeket és színésznőket castingolnak olyan karakterek szerepére is, akik az eredeti műben más etnikumúak voltak. Erről mondta el a véleményét nemrég a film producere, Roy Lee (A tégla, A kör):

Hirdetés

Ő a Death Note-ban nem a "whitewashing", a fehérre mosás egy újabb példája. Akkor megérteném a kritikákat, ha a mi filmünk Japánban játszódna, valamint japán nevű és származású szereplők lennének benne. De nem ez a helyzet...

Az új film története ugyanis Seattle-ben játszódik, és a szereplőknek tipikus amerikai neveik vannak.

A mi sztorinkat egy másik kultúrába ültettük át, így nyilvánvaló, hogy vannak benne változtatások. Ezek néhány embernek tetszeni fognak, míg másoknak nem. (...) Az egyik főszereplőnk ázsiai, a másik afroamerikai, hárman pedig fehérek. De hogy erre azt mondani, hogy 'fehérre mosás', szerintem valamilyen szinten még sértő is.

A Death Note 2017. augusztus 25-én érkezik a Netflixre, főbb szerepekben pedig feltűnik Lakeith Stanfield, Shea Whigham, Margaret Qualley, Willem Dafoe, Nat Wolff és Masi Oka.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.