Hirdetés

Denis Villeneuve elárulta, hogy hol tartanak a Dűne 2-vel

|

Helyzetjelentést adott a rendező a nagy sikerű sci-fi folytatásáról.

Hirdetés

Senki sem hibáztatná Denis Villeneuve-öt, ha egy kicsi hátradőlne, és csak élvezné a Dűne óriási sikerét. Hiszen Frank Herbert klasszikus regényének adaptációja minden várakozást felülmúlt, és nemcsak a kritikusok szerették, hanem ami talán még fontosabb a stúdió szempontjából, a nézők is, és szép bevételi számokat generált a mozik pénztárainál. De mint tudjuk, a rendező nem tervez visszavenni a tempóból, és jelenleg gőzerővel dolgozik a folytatáson, amelyről most adott egy kis állapotfrissítést.

Hirdetés

Mivel a második rész csak az első bemutatása után pár héttel kapott zöld utat a Warnertől és a Legendary-tól, van még némi bizonytalanság azt illetően, hogy mikorra számíthatunk rá. Bár a hivatalos megjelenési dátum 2023. október 20-ra van kitűzve, addig még sok minden történhet. És mivel még a forgatást sem tudni, hogy mikor veheti kezdetét, egy ekkora színészgárdánál pedig összeegyeztetni mindent már önmagában nagy feladat, így könnyen lehet, hogy ez csak egy támpont a premiert illetően.

Éppen ezért a The Hollywood Reporter Awards Chatter podcastjában nemrég megkérdezték Villeneuve-öt, hogy mi a helyzet a projekttel, a rendező pedig ezt válaszolta:

Jelenleg egy olyan fázisban tart a film, amit a 'soft prep' , azaz könnyű előkészületi szakaszként tudnék megnevezni. Pontosabban ez azt jelenti, hogy a forgatókönyv befejezésén ügyködünk. Ezt követően hamarosan pedig elkezdjük megalkotni a storyboardokat. A Dűne 2. látványtervein Patrice Vermette jelenleg is gőzerővel dolgozik. Ez most az a gyönyörű szakasz, amikor még csak álmodozunk, bámuljuk a plafont és a filmen agyalunk. Imádom. Mármint, azért jó ez a fázis, mert itt még bármi megtörténhet, de mindannyian tudjuk, hogy hamarosan beköszön a kegyetlen valóság.

Mi csak bízni tudunk abban, hogy a rendező minden segítséget és támogatást megkap annak érdekében, hogy a folytatás is tökéletesen úgy készüljön el és azt adja vissza, ahogyan azt ő megálmodja.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.