Hirdetés

A Dűne 2 kitér majd az űrutazás bemutatására is

|

A rendező elmondása szerint a folytatás alaposabban körbejárja majd az űrutazás mechanikáját, beleértve az Űrligát is.

Hirdetés

Eleinte ugyan kérdéses volt, hogy megvalósulhat-e a Dűne folytatása, a kedvező kritikai és pénzügyi sikereknek köszönhetően azonban végül beadta a derekát a Legendary és a Warner stúdió, és zöld utat adtak a folytatásnak. Sőt, már azt is pedzegetik, hogy egy harmadik rész is elkészülhet, de ne szaladjunk ennyire előre. Előtte még kerüljön befejezésre Paul félbehagyott története, amelyből még sok minden hátravan, és sok minden kimaradt idáig. Villeneuve azonban megígérte, hogy a film egyik nagy hiányosságát korrigálják majd a második felvonásban.

Hirdetés

A rendező nemrég az Empire lappal készített egy interjút, amelyben szó esett a Dűne elkészítésének során szerzett tapasztalatairól és kitért arra, hogy mi várható a következő részben. Az egyik elem, amelyet nem igazán tudott felfedezni és kibontani az első részben, az űrutazás volt. Az interjúban Villeneuve szerencsére elmondta, a második részben alaposan feltárja majd az űrutazás belső működését, ám most még azt akarta, hogy ez a lehető legrejtélyesebb mechanika legyen. A folytatás viszont bemutatja majd, hogyan működik mindez, beleértve az Űrliga navigátorait is. 

Megpróbáltam az űrutazást a lehető legtitokzatosabbá tenni, mintha valami misztikumot vagy szakrális kapcsolatot hoznék a film azon részébe. Minden, ami az űrrel kapcsolatos, nagyon titokzatos [az első részben].

Az Űrliga által használt hajók a Heighlinerek. Hosszú tervezési időszakon mentünk keresztül, mire elnyerte végső kinézetét. Amikor kitaláltuk ezt a formát, tudtam, hogy ez a megfelelő. Olyan érzés kelt, mintha a féreg visszhangja lenne, ugyanakkor pedig csillagkapunak is lehetne tekinteni. Ez olyan, mint az a rendszer, amelyet az Impérium használ az utazásra, valamint a tér és az idő áthidalására... de újra megjegyezném, hogy nem magyarázom még el, és megpróbálok az ismeretlenség zónájában maradni. Sikerült egy kis szabadságot, önállóságot magunkhoz vennünk a könyvhöz képest, de szeretném ezt most még titokban tartani. Viszont azt megígérhetem, hogy a folytatásban ezt jobban körbejárjuk majd.

A Dűne 2. a tervek szerint 2023. október 20-án kerül a mozikba, a forgatás pedig valamikor 2022-ben veszi kezdetét.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.