Hirdetés

Dobos Tamás lett az év operatőre

|

December 12-én, pénteken este adták át a XI. ARANYSZEM Fesztivál díjait. A Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság Médiatanácsának jóvoltából az ARANYSZEM történetében első alkalommal idén négy kategória győztesei pénzdíjban is részesültek.

Hirdetés

Dobos Tamás elsősorban a Levél Istenhez című alkotás fényképezéséért járó díjat vehette át, mindennek tetejébe a zsűri még az Év Operatőre, Illés György díjat is neki ítélte.

A kísérleti filmek operatőrei közül is választhatott a zsűri, a nyerőnek ezen a téren Kiss Sándor bizonyult, aki A kéz élete című kisjátékfilm fényképezéséért felelős. Addig a dramatizált dokumentumfilmek közül Hartung Dávid nyert a Hetvenes című alkotás operatőri munkájáért. Megjegyzendő, hogy mindkét alkotás elkészítését a Médiatanács támogatta.

Játékfilm kategóriájában Grátz Márkot választotta ki a zsűri a Drága Elza című filmért, a legjobb TV-sorozat kategóriában Dobos Tamást és Herbai Mátét díjazták a Terápia fényképezéséért. Mayer Zoltán nyert Zséda Hétköznapi mennyország című zenés klipjének fényképezéséért és a Legjobb Mozielőzetes díját szintén ő kapta a Five2-ért.

A 2014-es ARANYSZEM három kiemelkedő magyar operatőr - Illés György, Hegyi Barnabás és Homoki Nagy István - születésének 100. évfordulójáról emlékezett meg. A Fesztiván díszvendége Dávid Zoltán volt.

A Fesztivált a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, a Visionteam L.O.Kft., a Sparks Kft. a Schwindl Kft., és a Bock Villány támogatták.

Ezúton is gratulálunk Dobos Tamásnak és a többi nyertesnek!

 

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.