Hirdetés

Doctor Strange - potenciális Marvel Kapitány utalás

|

A szemfüles rajongók talán egy izgalmas easter egg-et véltek felfedezni a Marvel Filmes Univerzum jövendőbeli hősnője kapcsán.

Hirdetés

Csupán harmadik hete játsszák a mozik a Marvel Studios legújabb adaptációját (többek között az Egyesült Államok és hazánk esetében ez még csak a második), de már most elégedettséget okozhat a stúdióban a befolyt globális összeg. A Doctor Strange a kritikusok és rajongók körében egyaránt nagyon népszerű filmnek bizonyult, ami a Filmes Univerzum korábbi darabjaihoz hűen sok-sok apróbb utalást, easter egg-et tartalmaz. Ha minden igaz, akkor a közelgő Captain Marvel mozi hősnőjére is kaptunk egy ilyet az egyik kulcsfontosságú jelenetben, amiről a folytatásban SPOILER-esen írunk, szóval csak saját felelősségre. 

Hirdetés

Aki látta a filmet, annak nem új információ, hogy annak első negyedében kerül sor Stephen Strange életének sorsfordító autóbalesetére. Közvetlenül a tragédia bekövetkezte előtt egy hívást fogad a doki, ahol kollégája olyan betegekről számol be neki, akiket fontos volna kezelésbe vennie. A szóban forgó páciensek egyike egy 20-as éveiben járó asszony, akinek egy villámcsapásból eredő sérülés következtében elektronikus implantátumot ültettek be az agyába, hogy segítsen elfojtani a skizofréniáját. Az Empire magazin megkérdezte Scott Derrickson rendezőt, hogy ez egy közvetlen utalásnak számított-e Carol Danvers, azaz Marvel Kapitány karakterére, aki értelemszerűen nem volt túl bőbeszédű: 

"Csak azt tudom mondani, hogy... talán. Várjatok és mindenre fény derül."

A Marvel az idei San Diego-i Comic-Conon erősítette meg, hogy az Oscar-díjas Brie Larson fogja életre kelteni a mozivásznakon Marvel Kapitány karakterét. A 2019. március 8-án érkező mozifilm rendezői széke még mindig üres, legalábbis a stúdiótól nem érkezett hivatalos bejelentés - az utolsó információk szerint olyan nevek vannak versenyben a pozícióért, mint Niki Caro, Lesli Linka Glatterand vagy Lorene Scafaria. Sokak szerint Carol Danvers már az önálló filmje előtt is tiszteletét teheti valahol a Filmes Univerzumban (vélhetően a 2018 májusában érkező Bosszúállókban), de már ez is egy nagyszerű utalás lehet, amennyiben tényleg rá céloztak a Doctor Strange említett beszélgetésében. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.