Hirdetés

Egyre ígéretesebb a Dűne stábja

|

Bár a Dűne 1984-es, David Lynch-féle feldolgozásának is megvolt a maga szolíd bája, a Denis Villeneuve nevével fémjelzett új változatban egy olyan kiváló forgatókönyvíró adaptálja Frank Herbert művét a vászonra, akinek módfelett örülünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy Denis Villeneuve szeretne a sci-fi műfaj egyik éllovasa lenni, máskülönben egy Érkezés és egy Szárnyas fejvadász 2049 után nem vállalta volna el Frank Herbert sivatagi világának újbóli feldolgozását a Legendary Pictures felkérésére. 

Hirdetés

Villeneuve csatlakozásával biztosak lehetünk benne, hogy minőségi adaptációt kapunk, amit csak még jobban megerősít a forgatókönyvíró személye. A Variety számolt be róla nemrég, hogy a feladatra nem kisebb személy vállalkozott, mint az Oscar-díjas Eric Roth, akinek olyan filmek szkriptjeit köszönhetjük, mint a Forrest Gump, a Benjamin Button különös élete, az Ali, a München vagy éppen A bennfentes. Villeneuve és Roth kettőse miatt nagyon bízunk abban, hogy a Dűne nem fog elmenni a lelketlen látványfilmek irányába, ugyanis Herbert sci-fi klasszikusa megérdemli, hogy méltó módon mutassák be egy combosabb büdzsével.  

A forgatás csak azután kezdődhet el, hogy a rendező végzett a Szárnyas fejvadász 2049 utómunkálataival, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben egyre több bejelentésre számíthatunk a projekt felől. A produceri feladatokat Thomas Tull (Eredet, A sötét lovag, Csillagok között), Mary Parent (A visszatérő, Godzilla, Tűzgyűrű), Cale Boyter (Pillangó-hatás, Erőszakos múlt, Golyózápor) és az író gyermeke, a szintén regényszerző Brian Herbert látják el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.