Hirdetés

Edgar Wright rendezi a Menekülő ember legújabb filmfeldolgozását

|

A Cornetto-trilógia rendezője nem remake-et készít, hanem könyvadaptációt.

Hirdetés

Stephen King népszerű regényét, a Menekülő embert lassan 35 éve álmodták mozivászonra Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben, így nem is annyira meglepő, hogy ismét előveszik a horror koronázatlan királyának alapanyagát. Ezúttal a Paramount felügyelete alatt forog majd az új adaptáció, melyet a friss hírek szerint az egyik legelismertebb és legeredetibb brit direktor, Edgar Wright rendez. 

Hirdetés

A regény a közeli disztópikus jövőben, 2025-ben játszódik (milyen érdekes, hogy az első adaptáció elkészültekor mennyire távolinak tűnt), ekkorra a gazdaság már összedőlt és az erőszak a mindennapok részévé vált. A rendszer(nélküliség) áldozatainak egyike Ben Richards, aki egy kegyetlen játék résztvevőjeként próbálja beteg lányát és feleségét megmenteni az egzisztenciális összeroppanástól, amiben életére vadászó gyilkosok elől kell menekülnie. Amennyiben képes harminc napig túlélni, megkapja az egymilliárd dolláros fődíjat, amivel nagy valószínűséggel egyenesbe jöhet. 

Nem véletlen, hogy a film helyett a regény cselekményét vázoltam fel, ugyanis a Cornetto-trilógia és a Nyomd, bébi, nyomd rendezője az előző adaptációval ellentétben King koncepciójára fog támaszkodni. Ez azért is érdekes, mert Wright eddigi filmográfiája nagyrészt eredeti ötletekkel teli vígjátékok sora, így kétségtelen, hogy egy számára új terepen próbálhatja ki magát. Aggodalomra azonban semmi ok, mert amellett, hogy egy tehetséges rendezőről van szó, a Jump Street-filmek forgatókönyvírója, Michael Bacall fog besegíteni neki a szkriptbe. A produceri feladatokat az X-Men-univerzum kreatív koponyái, Simon Kinberg és Audrey Chon látják el. 

A jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján egy impozáns feldolgozás várható, figyelemreméltó nevekkel és történeti háttérrel. Ti mit szóltok Wright legújabb dobásához?  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.