Hirdetés

Egy bukott filmterv: Hogyan képzelte el Joss Whedon Batmant?

|

A Bosszúállók rendezője, Joss Whedon elkészítette minden idők talán legjobbnak ítélt Marvel-adaptációját, viszont előtte a DC univerzum felé kacsintgatott. Volt egy sajátos Batman-filmterve, amelyből végül sosem készülhetett mozifilm.

Hirdetés

Whedon az interjú során egy jelenetet vázolt fel, amelyben a tinédzser Bruce egy bajban lévő lány megmentésére siet. Az eset épp egy ugyanolyan sikátorban történik meg, amelyben a szüleit is megölték. "És látjuk ezt a 12 éves fiúcskát, és tudjuk, hogy még a sz*rt is ki fogják belőle verni. Ekkor vágunk a Wayne-birtokra, ahol Alfred már ijedten fut, mert valami szörnyűség történt. Megtalálja Bruce-t, aki teljesen jól van, s azt mondja: "Megállítottam őket, képes vagyok rá." Ez volt az a pillanat, amikor rájön, hogy ő is tud valamit tenni. Ekkor jelenik meg előtte az a cél, hogy ne csak sajnáltassa magát szülei halála miatt, hanem tegyen is valamit."

Whedon sajnálatára a Warner már nem volt annyira lelkes, s utána az egész nap szörnyű lett Whedon számára: "Az igazgató úgy nézett rám, mintha egy számokból összerakott Smith ügynök lennék. Egyáltalán nem látott engem. Visszaautóztam a melóba, s végig az járt a fejemben: "Miért csináltam ezt? Miért fektettem ennyi energiát ebbe a Batman-sztoriba? Mennyi bizonyíték kell még, hogy belássam, a Gépezetet nem érdekli az elképzelésem?" És amikor visszaértem a melóba, várt egy hívás azzal a hírrel, hogy vége lett a Firefly-nak (Whedon sci-fi tévésorozata), erre pedig én: "Na ne vicceljetek már, költői kérdés volt, nem egy tényleges kérés!"" 

Érdekes lenne látni a Whedon-féle Batmant, bár sokan Nolan adaptációja és Whedon Marvel-világban tett látogatása után talán nem sajnálják, hogy így alakultak a dolgok. 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.