Hirdetés

Egy videó leplezi le a 007: Nincs idő meghalni egyik nagy jelenetét

|

Így készült az a jelenet, amelyben James Bond majdnem megfulladt.

Hirdetés

A tavaly bemutatott Nincs idő meghalni során számos olyan pillanat volt látható, amely tökéletesen megindokolja, hogy a filmet miért jelölték a Legjobb vizuális effektusok kategóriában Oscar-díjra. Ezek közül is kiemelkedik azonban egy: az elsüllyedő halászhajós jelenet, amelyben Daniel Craig 007-ese majdnem megfullad. Erről kaptunk nemrég egy így készült videót a Collider exkluzív anyagának köszönhetően, amelyben Chris Corbould (speciális effektusokért felelős személy) és Charlie Noble (vizuális effektusokért felelős személy) mutatja be, hogy miként ötvözték a praktikus és a digitális effektusokat ahhoz, hogy létrehozzák a jelenetet.

Hirdetés

A videóban Corbould felfedi, hogy a víz alatti jelenet nagy részét kaszkadőrökkel és a szereplőkkel vették fel egy óriási tartályban, amelyet képesek voltak ide-oda mozgatni, ezzel utánozva a süllyedő hajó kaotikus állapotát. Tehát amikor James Bondot látjuk úszni a víz alatt, akkor ebben az esetben a nullához közeli CGI effektet használtak csak. Egyedül az óceánba elmerülő hajó külső képeinek elkészítésére használták számítógépes trükköket, mivel egyszerűen nem kivitelezhető, hogy egy hajót többször is elsüllyesztenek, hogy elkészítsék róla a tökéletes felvételt.

Köszönhetően annak, hogy a forgatás során a készítők amikor csak lehetett igazi járműveket, ténylegesen megcsinált mutatványokat és valódi robbanásokat használtak, a Nincs idő meghalni lett az első Bond-film az 1979-es Moonraker - Holdkelte óta, amelyet jelöltek az Oscaron a Legjobb vizuális effektek kategóriában. Érdekesség, hogy Corbould már a Moonrakeren is dolgozott (majd a 2006-os Casino Royale óta minden Bond-filmen), aki mindig is a praktikus, kézzel fogható effektusokat helyezte előtérbe a digitális modellekkel szemben.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.