Hirdetés

Eladóvá vált Mel Gibson eredeti Mad Max járgánya

|

Az ikonikus V8-as Interceptor akár 5 millióért is elkelhet.

Hirdetés

Kevés ikonikusabb és legendásabb autó van az eredeti, 1979-ben megjelent első Mad Max filmben felbukkanó V8-as Interceptornál. Mel Gibson járgányának megvan a maga története, amire sokáig ráillett a hányatott sorsú kifejezés: a stúdió nem gondolta volna nagy sikernek az első filmet, így miután véget ért a forgatás, azonnal tovább is adtak rajta. Viszont a folytatáshoz (Mad Max 2: Az országúti harcos) ugye, kellett a kocsi is, így kissé sokáig ment a huzavona, hogy a tulajdonosok mennyiért adnák vissza. Majd az újabb forgatás után sokáig egy filmes kertjében rohadt, de a harmadik részhez (Mad Max 3: Az Igazság csarnokán innen és túl) felújították - az már persze más kérdés, hogy minek, mert a történetben nem szerepelt az autó, de mindegy.

 

Hirdetés

1992-ben adták végül el egy film- és autófanatikusnak, aki kultikus ereklyéhez méltóan bánt vele. 2011-ben újra gazdát cserélt, ezúttal egy múzeum kaparintotta meg, akik a minap számoltak be arról, hogy ők is továbbadnának rajta (nem tisztázott okokból kifolyólag) - számolt be róla az Alapjárat.hu. A V8-as Interceptornak még nincs konkrét árcédulája, de a szakmához nálam jobban értők szerint akár 5 millióig is felmehet az ára. (Valamint meg kell jegyeznünk azt a tényt is, hogy a negyedik filmben, a Mad Max: A harag útjában látható Interceptor nem az eredeti autó, hanem egy igencsak felturbózott, direkt a mozihoz gyártott replika volt.)

Adódik a kérdés: ha lenne rá forrás, ti megvennétek az autót?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.