Hirdetés

Életműdíjban részesül Viggo Mortensen

|

Rendezői bemutatkozásával egybekötve tiszteleg Mortensen karrierje előtt a San Sebastian Filmfesztivál.

Hirdetés

Szeptemberben immáron 68. alkalommal kerül megrendezésre a spanyolországi székhelyű San Sebastian Filmfesztivál, amely eseményen idén Viggo Mortensen kerül díjázásra kiemelkedő életpályájának elismeréseként. Az úgynevezett Donosita-díj 1986 óta áll fenn és többek között olyan legendás színészek vehették már át, mint Ian McKellen, Al Pacino, Anthony Hopkins, Robert DeNiro vagy éppen Sigourney Weaver.

Hirdetés

Mortensen Falling című első rendezése - aminek a forgatókönyvét is ő írta - már sikeresen szerepelt a Sundance Fesztiválon és bekerült a Cannes 2020-as hivatalos filmválogatásába is, Európában pedig most először fog bemutatkozni. A film egy apa (Lance Henriksen) és fia (Viggo Mortensen) megpróbáltatásait mutatja be, akiknek találkozik az egymástól nagyon eltérő világnézetük.

"Az elmúlt 35 évben Viggo Mortensen közel 50 filmben vállalt szerepet és dolgozott olyan rendezőkkel, mint David Cronenberg, Peter Weir, Jane Campion, Peter Jackson, Gus Van Sant, Brian de Palma, Agustín Díaz Yanes, Ana Piterbarg, Lisandro Alonso, David Oelhoffen, Peter Farrelly és Matt Ross," -írta a San Sebastian Filmfesztivál. "Mindegyik alkotáson rajta hagyta a nyomát, műfajtól függetlenül. Nem csupán, hogy tagja volt A Gyűrűk Ura című fantasy trilógiának, amelyben a feledhetetlen Aragornt alakította, hanem három Akadémiai jelölést is magáénak tudhat az olyan filmekben nyújtott teljesítményéért, mint az Eastern Promises - Gyilkos Ígéretek (David Cronenberg, 2007), a Captain Fantastic (Matt Ross, 2016) és a Zöld Könyv (Peter Farrelly, 2018)."

A San Sebastian Filmfesztivál 2020. szeptember 18. és 26. között zajlik majd, ezt követően pedig október 2-től a spanyol mozik is bemutatják a Fallingot. Arról egyelőre nincs információnk, hogy hozzánk megérkezik-e Mortensen filmje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.