Hirdetés

Elhunyt Christopher Plummer

|

A színészlegenda családja körében hunyt el.

Hirdetés

91 évesen, connecticuti otthonában hunyt el Christopher Plummer, Oscar-díjas színészlegenda. A hírt felesége, Elaine Taylor erősítette meg, aki 53 éven keresztül volt a színész párja. A neves kanadai színész közel 75 évet (!!!) töltött színpadon és kamerák előtt egyaránt.

Hirdetés

Plummer talán máig leghíresebb szerepe Robert Wise 1965-ös musical klasszikusának, A muzsika hangjának Von Trapp ezredese Julie Andrews oldalán. Hosszú karrierje során olyan filmeket emelt a kanadai színész a fényével, mint a Waterloo, az Aki király akart lenni, a Star Trek: A nem ismert tartomány, a 12 majom, A bennfentes, a Nemzet Aranya, A belső ember, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma vagy éppen a Siriana. 2017-ben úgy került kvázi a filmvilág középpontjába, hogy A világ összes pénzéből a zaklatási ügyei miatt kivágott Kevin Spacey helyére ő ugrott be és vették fel vele újonnan J. Paul Getty jeleneteit, ami Golden Globe és Oscar jelölést hozott neki.

A szakma igencsak későn ismerte el érdemben a tehetségét (noha többek között két Tony-díjat már magáénak tudhatott), 2011-ben, 81 évesen nyerte el az Oscar-díjat a Kezdők című filmért Ewan McGregor oldalán. Jutott még számára jutalomjáték élete kései szakaszában is, Atom Egoyan 2015-ös Emlékezz! című filmjében, egy demenciával küzdő II. világháborút túlélő férfi szerepében, utolsó nagy sikere pedig Rian Johnson tavalyi Tőrbe ejtve című krimikomédiájában érte.

Plummer mindezek fényében hihetetlen örökséget hagyott maga mögött, amellyel minden generáció filmrajongóit meg tudta szólítani. Ahogy 46 éven át tartó ügynöke, Lou Pitt nyilatkozta: 

Chris egy rendkívüli ember volt, aki mélyen becsülte és szerette a szakmáját a régi vágású modorával, önironikus humorával és a szavak dallamaival. Igazi nemzeti kincs volt, aki maximálisan támaszkodott kanadai gyökereire. A művészetén és a humánumán keresztül mindannyiunkat megérintett és legendás élete ott lesz az elkövetkező generációkkal is. Emléke örökké velünk marad.

Köszönjük a sok filmélményt és remek alakítást! Mi már csak A muzsika hangja örökbecsű dallamaival búcsúzhatunk Mr. Plummertől: "So long! Farewell! Auf Wiedersehen! Good Night!"

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.