Hirdetés

Elhunyt Ennio Morricone

|

A zeneszerző 91 éves volt.

Hirdetés

Sajnos ezt a hetet sem úsztuk meg tragédia nélkül: ma hajnalban ugyanis 91 éves korában elhunyt Ennio Morricone, a filmipar egyik legnagyszerűbb és leghíresebb zeneszerzője. Morricone a hírek szerint egy szerencsétlen esés után vesztette életét.

Hirdetés

A legendás komponista karrierje során több mint 500 filmhez és tévés produkcióhoz írt zenét, de a legtöbbeknek valószínűleg az olasz és amerikai westernekhez írt témái ugranak be róla: az Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, vagy a Volt egyszer egy Vadnyugat valószínűleg nem lenne ugyanolyan a mára már jól ismert dallamok nélkül. 

Morricone számtalan díjat zsebelt be élete során, hiszen három Grammy-díj, négy Golden Globe és hat BAFTA-díjjal is megjutalmazták, Oscart ugyanakkor csak egyetlen egyszer, Tarantino 2016-os Aljas nyolcasáért kapott. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.