Hirdetés

Elhunyt Hugh Keays-Byrne, Halhatlan Joe megformálója

|

A színész 73 éves volt.

Hirdetés

Hugh Keays-Byrne életének 73. évében eltávozott közülünk. Neve elkerülhetetlenül egybeforrt minden idők egyik legjobb bosszúfilmjével, a Mad Max első részével és annak negyedik etapjával, a 2015-ben bemutatásra került Mad Max: A harag útjával. Mindkettőben a címszereplő ellenlábasát formálhatta meg - és mindkettőben más-más típusú rosszfiút kelthetett életre, másfajta dinamikával és attitűddel. 

Hirdetés

Keays-Byrne munkássága persze több volt, mint a Mad Max-filmek csodálatos hagyatéka, személyében a Royal Shakespeare Company egyik színészét köszönthettük. 1968 és 1972 között dolgozott színpadon, hogy aztán ezt követően televíziós munkákkal örvendeztesse meg a nagyérdeműt. A televíziós munkákkal nagyvásznas produkciók is vegyültek - többek között felbukkant az 1976-os ausztrál exploitation klasszikusban, a Mad Dog Morgan-ben (amelyben Dennis Hopper volt az egyik főszereplő), az 1978-as Kék uszonyban, majd ezt követően 1979-ben vadult egyet az országúton a Mad Max első részében, melyet George Miller rendezett. Miller később szerepeltette volna az Igazság Ligája mozifilmben, mint Martian Manhunter, ám a produkció dugába dőlt és végül nem lett belőle semmi. A főként B-filmekben szereplő Byrne később 2015-ben forgatott újra a híres rendezővel, ezúttal Halhatlan Joe-ként keserítette meg hőseink életét. De legyünk őszinték, már csak ezért a szerepért is szívünkbe zárnánk. 

Halálhírét a rendező Ted Geoghegan tette közzé az alábbi szöveggel:

Hugh Keays-Byrne, az ausztrál mozi meg-nem-énekelt hőse elhunyt 73 éves korában. Továbbra is le vagyok nyűgözve, hogy eljátszotta Toecutter-t, az 1979-es Mad Max főgonoszát *és* Halhatlan Joe-t, a 2015-ös Mad Max - A harag útja főellenségét. Köszönök minden szórakoztatást, uram. 

Akárhogy is, Hugh Keays-Byrne, aki a Royal Shakespeare Company-nél tréningelte magát, egy abszolút csodálatos ember volt, aki keményen küzdött a környezetünk és embertársaink ügyeiért. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.