Hirdetés

Elhunyt Paul Ritter, a Csernobil színésze

|

Nem jó, de tragikus hír.

Hirdetés

54 éves korában, agytumor következtében elhunyt Paul Ritter. A hírt az ügynöke jelentette be, aki szerint a színész békésen távozott el. A brit TV-s és színházi színészt az egész világ két évvel ezelőtt, a Csernobil sorozatban ismerte meg igazán, ahogy annak közönyös, szenvtelen hivatalnokát, Anatolij Djatlovot játszotta. Hozzá köthető a szinte azonnal mémmé vált, ugyanakkor a tragédiát éppúgy, mint az egész rendszert lefestő "Nem jó, de nem is tragikus." mondás.

Hirdetés

Ritter egyszerre volt hazájában elismert komikus és kiváló drámai színész. Az Egyesült Királyságban a leginkább az okkal kultikusnak számító Friday Night Dinner című sitcomban alakította Martin Goodmant, de a britek két leghíresebb franchise-ában is volt egy-egy nyúlfarknyi szerepe. A 2008-as James Bond-filmben, A Quantum csendjében ő alakította Guy Haines-t, a miniszterelnök tanácsadóját, akit Bond (Daniel Craig) lencsevégre kap az operaelőadás közepette. Majd 1 évre rá feltűnt a Harry Potter és a Félvér Hercegben is, de ott már csak statisztaszerepben Lumpsluck (Jim Broadbent) partiján, mint Eldred Worple. De látható volt a Tom Hanks nevével fémjelzett, részben Magyarországon forgatott Infernóban, a Brian Cox fémjelezte remek kémszériában, a The Game-ben, valamint a Helen Mirren főszereplésével készült Nagy Katalinban.

Ritter tipikusan az a színész volt, akinek nem feltétlenül vettük észre a jelenlétét, de ha rávetült a rivaldafény, akkor kivétel nélkül tudott élni a lehetőséggel, bármilyen változatos szerep is találta meg. Ahogy Rob Delaney, komikus megjegyezte a twitteren:

Teljesen letaglózott a szereplése a Csernobilban. Őt nézve arra gondoltam: egy új csillag született. Ég és föld a különbség e szerepe és a Friday Night Dinnerben látható alakítása között. Elképesztő tehetség!

Rittert felesége, Polly, valamint fiai, Frank és Noah gyászolják, akik utolsó perceiben is a színész mellett voltak. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.