Hirdetés

Elhunyt Peter Fonda

|

A másik szelíd motoros is elrobogott mellőlünk 79 évesen.

Hirdetés

Hollywood évről-évre veszíti el a régi nagy titánjait, akik kitaposták a mai filmeknek és sorozatoknak az utat. Akár rendezőről, akár forgatókönyvíróról, akár színészről beszélünk, mindig összeszorul egy kicsit az ember szíve az ilyen gyászhírek olvasása közben - főleg ha ezután megnézzük a nagy klasszikusokat tőlük, és tudjuk azt, hogy ezek után nem fognak majd ilyen alkotásokat készíteni. A minap Henry és Bridget Fonda fia, Jane Fonda öccse, vagyis Peter Fonda hagyott itt minket 79 éves korában. A színész már jó ideje tüdőrákkal küzdött, ami tegnap végérvényesen is legyőzte a legendás aktort.

 

Hirdetés

Peter Fonda neve egybeforrt Dennis Hopper 1969-es klasszikusával, a Szelíd motorosokkal, ami annak ellenére, hogy a mai nézőket kevésbé szólítja már meg, mind a mai napi egy megkerülhetetlen filmélmény. Viszont nem csak ezzel tette le névjegyét a mozik történelmében, hiszen olyan alkotásokban is megmutathatta oroszlánkörmeit, mint a Börtönvonat Yumába, Amerikai vérbosszú, Szökés Los Angelesből, de Marvel képregényfilmben is szerepelt, a 2007-es A szellemlovasban Mephistopheles szerepében. Feltűnt még a Kaliforgiában, a Vészhelyzetben, valamint a 1997-ben debütált Ulee aranyában is, amiért Oscarra is jelölték. Nyugodjék béjében!

Nektek melyik a kedvenc filmetek tőle?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.