Hirdetés

Elhunyt Sas József, a magyar kabaré legendás alakja

|

A színész-humorista 82 éves volt.

Hirdetés

Vass Gábor halála után a honi kultúra másik legendás alakja távozott. 82 éves korában, hosszan tartó betegeskedés után elhunyt Sas József, színész-humorista, a legendás Sas Kabaré vezéralakja. A színész halálát először a Blikk hozta le, ezt követően a család az ATV-nek is megerősítette, hogy Sas vasárnap hajnalban hunyta le örökre a szemét.

Hirdetés

A humorista 1939-ben született Polacsek József néven Békéscsabán. Édesapját, Polacsek Izidort (Sas Imrét) mindössze 4 éves korában, a holokauszt következtében veszítette el. Sas 1957-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját, ugyanebben az évben leszerződött a Győri Nemzeti Színházhoz, 1958-ban a Békés Megyei Jókai Színházhoz, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színházhoz, 1960-ban pedig leszerződik a Magyar Néphadsereg Művészegyütteséhez, amelynek 1966-ig volt a tagja, majd a Kecskeméti Katona József Színházhoz társul. 1973-tól a mára a nevével összeforrt Mikroszkóp Színpad  művésze, amelynek 1985 és 2009 között az igazgatója is volt. Sas és a Mikroszkóp Színpad előadásai, kabaré jelenetei évtizedekig a szilveszteri műsorok elengedhetetlen kellékei voltak.

A Jászai Mari-díjas színész 2018-ban egészségügyi állapotára hivatkozva minden bejelentett fellépését visszamondta. 2019-ben, feleségével egy thaiföldi nyaralás következtében kétoldali agyvérzést kapott, ahonnan különgéppel kellett hazaszállítani, majd hónapokig a budakeszi rehabilitációs intézetben, ezt követően pedig a MAZSIHISZ szeretetkórházában ápolták. 2020 végén kapta el a koronavírus fertőzést, ezért súlyos megbetegedéssel szállították kórházba, ahol végül alulmaradt a küzdelemben. Köszönjük a vidám perceket! Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.