Hirdetés

Elhunyt Terry Jones, a Monty Python egyik alapítója

|

A színész- és rendezőóriás demenciában szenvedett, 77 éves volt.

Hirdetés

Graham Chapman után még egy Python hagyott itt minket. Terry Jones volt a világszerte híres Monty Python társulat egyik alapítója, aki nem mellesleg mindhárom egész estés filmjüket (Gyalog galopp, Brian élete és Az élet értelme) is rendezte - igaz, a Gyalog galoppnál Terry Gilliam is beszállt társrendezőként. Jones a rá jellemző fergeteges fekete humora mellett a rendezői mesterség csínját-bínját is elsajátította, amit rendkívül széles filmográfiája is bizonyít. Amellett kevés direktor mondhatja el magáról, hogy sorban három filmjét (Brian élete, Az élet értelme és a Personal Services) tiltották be Írországban.

 

Hirdetés

Jonesnál 2015-ben diagnosztizáltak demenciát, de a családja és az ismerősei elmondása szerint mindvégig próbált tenni a betegsége ellen. A Monty Python társulat egyik másik tagja, Michael Palin rendszeresen látogatta őt, viszont az utolsó hónapokban állapota annyira leromlott, hogy már Palint se ismerte fel. Terry Jones 77 éves volt.

Ti melyik filmjét szerettétek a leginkább?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.