Hirdetés

Elhunyt Vangelis

|

Az Oscar-díjas filmzeneszerző 79 éves volt.

Hirdetés

Újabb filmzeneszerző halálát gyászolja a szakma és a filmes közönség. Ennio Morricone 2020-as halála után ezúttal a világhírű görög komponistától, Vangelistől kell örökre elbúcsúznunk, akinek többek között olyan filmek zenéjét köszönhettük, mint a Tűzszekerek, az 1492: A Paradicsom meghódítása, a Szárnyas fejvadász és a Nagy Sándor, a hódító.  

Hirdetés

A 79 éves művészt a görög média értesülései szerint egy francia kórházban érte a halál, ahol COVID miatt kezelték. Halálának hírét a görög miniszterelnök, Kiriákosz Micotákisz jelentette be. 

Az 1982-ben a Tűzszekerekért Oscar-díjat nyert filmzeneszerző leginkább arról volt híres a szakmában, hogy zenéiben minden hangszeren ő játszott, mindehhez pedig istenadta tehetsége volt: már hatévesen komponált, saját maga tanult meg zongorázni és sosem tudott kottát olvasni, mindent emlékezetből adott elő.

A '82-es Oscar-győzelmekor egyébként nem is vett részt a gálán, mert saját elmondása szerint ki nem állhatta a versengést, amit maga az Oscar-díj koncepciója jelentett számára. Tanult festészetet is, élete végéig ez volt az egyik kedvenc hobbija, a festményeit pedig neves galériák is kiállították. 

Nyugodjék békében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.