Hirdetés

Elítélték Harvey Weinsteint

|

Véget ért a hírhedt producer büntetőpere, bűnösnek találták.

Hirdetés

A The Guardian számolt be arról első kézből, hogy Harvey Weinsteint, a szexuális bűncselekményeiről és hatalmi visszaéléseiről híres producert elítélte a New York-i bíróság. Weinsteint bűnösnek találták egy rendbeli nemi erőszak és egy szintén rendbeli erőszakos szexuális bűncselekményben - a producer ellen hatan tanúskodtak, és ez elegendőnek bizonyult, hogy az esküdtszék ítélet hozzon. Habár nagy rá az esély, hogy legalább 25 év börtön vár a filmmogulra, a "szexuális ragadozóként elkövetett bűncselekmény" (magyarra lefordítva a visszaeső erőszak) vádját ejtették, ezáltal nem kapott életfogytiglant.

 

Hirdetés

Harvey Weinsteint több mint 80 nő vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket valamilyen úton-módon, de a legtöbbjükkel még tavaly decemberben "megegyezett", így megszűnt ellene a polgári pereskedés - persze ez nem azt jelenti, hogy a büntetőpert megúszta. Rengeteg vád közül végül kettőben nyilvánították bűnösnek a férfit: egy rendbeli nemi erőszakban (2013-ban Jessica Mann-t, egy a szárnyait próbálgató színésznőt megerőszakolt) és egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekményben (Mimi Haleyi-t orális szexre kényszerítette). Weinstein a maximális börtönbüntetést, azaz 25 évet is kaphat.

A producer védőügyvédje Donna Rotunno volt, akinek a "buldog" becenevet adták a tárgyalótermi küzdelmei után. Az Illinois állambeli ügyésznő eddig két pert veszített el az összesen 42-ből, és a mostani Weinsten-per volt az egyik. Elmondása szerint a férfi ártatlan az összes vádpontban, és egyáltalán nem ért egyet a mostani #metoo és egyéb női kampányokkal. Szerinte egy nő maga felelős a döntéseiért, még Weinsten kapcsán is, és nyíltan vallja, hogy ha valaki filmes karriert szeretne csinálni és emiatt a testét áruba bocsájtja, akkor vállalja a későbbi következményeket is. Harvey Weinstein a hivatalos ítélethirdetésig a bírósági fogdában marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.