Hirdetés

Elysium: Zárt világ – Ilyen lesz a szinkron

|

A héten érkezik a mozikba a District 9 rendezőjének újabb víziója, amely a nagyobb költségvetéssel együtt nagyobb neveket és magyar szinkront is jelent.

Hirdetés

 

Matt Damon - Stohl András: gyakorlatilag ez nem is szorul bemutatásra, hiszen egy jól összeszokott párosról beszélhetünk, Stohl pedig jól ismeri az egykori Bourne minden arcrezdülését (ami lássuk be, nem túl sok). Érdekes, hogy pont az említett ügynökös trilógiában nem ő, hanem Széles Tamás szólaltatta meg, ami viszont később kapóra jött a szinkron készítőknek, mivel így a tavalyi epizódban Jeremy Rennernek adott hangot ismét minden gond nélkül.

 

Jodie Foster – Kubik Anna: itt viszont már kevésbé bevált párosról van szó, mivel a legtöbb esetben Ráckevei Anna szólaltatta meg az Oscar-díjas színésznőt. A manapság ritkán hallható Kubikot viszont nem is olyan rég dicsértem a Szörny Egyetem Csúszómász dékánasszonyaként, és mivel Foster az előzetesek szerint egy hasonlóan rideg karaktert fog hozni, nagy valószínűséggel a színésznő hangjával sem lesz gond.

 

Sharlto Copley – Epres Attila: A dél-afrikai színésznek (aki sosem tanulta a szakmát) a rendező előző munkája hozta meg az áttörést (ott Bozsó Péter hangján volt hallható), azóta viszont nem sok mindenben láthattuk, egyedül a méltatlanul alábecsült A szupercsapatban, amelynek mindkét változatában (mozis és rendezői) a szintén ritkán hallható Alföldi Róbert szólaltatta meg fergetegesen Eszement Murdock-ot. Noha érdekes lett volna hallani, hogy Alföldi mit kezd egy ilyen zordnak ígérkező karakterrel, a szinkronrendező, Báthory Orsolya az ilyen figurákra mindig biztosan bevethető Epres Attilát választotta, aki vélhetően most is hozza a tőle elvárható magas színvonalat.

 

William Fichtner – Mertz Tibor: És ha már Epresnél jártunk. Másfél hónapja pont ő szólaltatta meg Fichtnert A magányos lovasban, most viszont az a – Kubikhoz hasonlóan szintén ritkán hallható – Mertz Tibor ad neki hangot, aki jelenleg a mozikban futó RED 2.-ben John Malkovich baromságait tolmácsolja a honi közönségnek.

 

További magyar hangok:

Fehér Tibor, Pálfi Kata, Géczi Zoltán, Király Attila, Bot Andrea, Kardos Róbert, Szabó Éva, Sarádi Zsolt, Varjú Kálmán, Koller virág, Tóth Zoltán,Bánfalvi Eszter, Törtei Tünde, Pál Dániel, Jelinek Éva, Barcs Kata.

 

Magyar szöveg: Tóth Tamás

Hangmérnök: Fék György

Rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet

Gyártásvezető: Fehér József

Szinkronrendező: Báthory Orsolya

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.