Hirdetés

Én, Frankenstein – Ilyen lesz a szinkron

|

Frankenstein szörnye visszatér a vásznakra, méghozzá az Underworld készítőitől, ehhez mérten pedig a forgalmazó szinkronnal kedveskedik a honi közönségnek.

Hirdetés

 

Aaron Eckhart – Széles László: A Sötét Lovag szinkronját sok szempontból lehet szidni, elsősorban a Heath Ledger – Stohl András kettős miatt. De abban talán egyet érthetünk, hogy Aaron Eckhart-hoz telitalálat volt Széles László orgánuma, és ehhez a párosításhoz azóta is rendre szeretnek visszatérni a szinkron készítők (pl. Rumnapló, Derűlt égből szerelem), ha van rá módjuk, amire a tavalyi a Támadás a Fehér Ház ellen régi vágású magyar változatában nem volt lehetőség, mivel ott Epres Attila adott hangot az acélos állú színésznek.

 

Bill Nighy – Harsányi Gábor: Ha Nighy, akkor az Igazából szerelem óta Harsányi Gábor hangja ugrik be mindenkinek, hiszen a zseniális figura honi sikeréből a magyar színészlegenda is kivette a részét. Ugyan az Underworld filmekben az azóta elhunyt Kárpáti Tibor, míg a két karibi kaland Davy Jones-aként Horányi László szólaltatta meg, most ismét Harsányi hangján hallhatjuk, mint legutóbb az Időről időre esetében is.

 

Miranda Otto – Tóth Ildikó: A Gyűrűk Ura Éowynját a trilógiában, valamint Spielberg Világok harcában Györgyi Anna bársonyos hangján hallhattuk, most azonban Tóth Ildikó szólaltatja meg, aki szinte már a teljes jelenlegi, női színészpalettához behúzhat egy strigulát a 20-as, és 40-es korosztály között.

 

 Yvonne Strahovski – Peller Mariann: a Chuck ügynöknőjét a sorozatban Mezei Kitty hangján hallhattuk, most azonban Peller Mariannén. Majd meglátjuk (és halljuk), hogy ez a párosítás mennyire működik.

 

Jay Courtney – Varga Gábor: a tavalyi Die Hard-nak gúnyolt valamiben Courtney „színészi kvalitásait” Király Attilával próbálták leplezni (aki ebben a szinkronban is tiszteletét teszi), míg a Spartacus: Vér és homokban Fenyő Iván szólaltatta meg. Varga Gábor egy újabb próbálkozó, de az még elválik, hogy a Doktor House Wilsonját vagy a már említett Heath Ledger-t annak utolsó filmjében, a Doktor Parnassusban szinkronizáló színész be fog e válni.

 

További magyar hangok: Szatmári Attila, Sipos Eszter, Nagy Dániel Viktor, Zöld Csaba, Király Attila, Papp Dániel, Horváth Illés, Magyar Attila, Rosta Sándor, Kardos Róbert.

 

Magyar szöveg: Pataricza Eszter.

Hangmérnök: Illés Gergely

Vágó: Kajdácsi Brigitta

Gyártásvezető: Fehér József

Szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.