Hirdetés

Érdekesség: Darkseid vs. Thanos

|

Azok, akik ott maradtak a Bosszúállók stáblistáját megnézni, látták, hogy megjelent a vigyorgó, lila bőrű Thanos. A Marvel elnöke, Kevin Feige őt a 2. és 3. fázisban is szeretné használni, mivel elismerte, hogy a Marvelnek "tervei" vannak a titánnal.

Hirdetés

Sok szempontból Thanos és Darkseid ugyanaz a karaktert, de a konkurens képregényeknél. Mindkét karakter az 1970-es években jött létre, Darkseid 3 évvel előzte meg Thanos-t.

Darkseid megölte a testvérét és az anyját, hogy övé legyen az Omega Force és átvegye az irányítást a tüzes bolygón, Apokolips-on. Darkseid erőssége, hogy páratlan fizikai ereje van, gyakorlatilag sérthetetlen. Tud teleportálni és lényegében egy isten, aki évszázadokon át élt. Fizikai ereje nagyobb, mint Superman-é, igaz, kapott már ki is tőle. Egyszer Zöld Lámpás gyűrűjét puszta kézzel törte el. Gyors futó, bár sebessége nem összehasonlítható Superman vagy Flash gyorsaságával. Nagyon jó az állóképessége, képes napokig megállás nélkül harcolni. Gyakorlatilag sérthetetlen a teste a legtöbb fajta energiatámadásra és testi ütésekre. Mindazonáltal nem teljesen áthatolhatatlan, egy erőteljes lény képes rá, hogy megsebezze.

Superman egyszer eszméletlenségig verte őt és Doomsday is könnyen legyőzte egy testi küzdelemben, míg Darkseid a csontos fegyverzetével Doomsday bőrét csak átszúrni tudta. Ha a testét valahogy megsemmisítik, lelke tovább él egy másik új testben. Irányítani tudja mások elméit, sőt egyszerre több millió lényt tud uralni. Ezzel a képességgel tetszés szerint tud tárgyakat felemelni és hajítófegyverként vagy akadályként használni. Testét óriásira tudja növelni. Van olyan képesség, hogy szervezeteket fel tud ruházni tudással. Olyan intelligenciát birtokol, ami felülmúlja még a legnagyobb elméket is a világegyetemben. Kiváló stratéga és ezt bizonyította is nem egyszer, ami csatákban segítette őt az erő és hatalom helyett. Rögeszméje, hogy elpusztítsa azokat, akik nagy nehezen legyőzték őt. 

Darkseid gyengesége, hogy sebezhető egy Radion nevű anyaggal. Ennek a forrása ismeretlen és a hatásai csak nagy mennyiségben mérgező hatású. Másik gyengesége egy szóval, a büszkeség. Ha másik dimenzióba teleportál, de valami nem úgy sikerül, ahogy szeretné, akkor kimarad a harcból és másra hagyja. Azt hiszi, hogy egy zseni a munkában, miközben sokszor mások végzik el helyette és ő csak a trónon ül.

 

 

Thanos erőssége: Darkseid egy isten, Thanos is az. Darkseid létrehozása után új verseny kezdődött az istenek között. Mindketten lényegében ugyanazok: Thanos a Szaturnusz holdján, a Titán-on született és a halál megszállottjává válik (szó szerint szerelmes bele). Thanos emberfeletti erővel, intelligenciával, telepátival, anyag manipulációval és kozmikus energiával rendelkezik. Thanos is tud utazni a dimenziók között és teleportálni. Az elméje sérthetetlen a legtöbb pszichés támadásra. Thanos egy zseni, a tudomány minden mellékágához ért. Olyan technológiát hozott létre, ami a Földét felülmúlta. Intelligenciája felülmúlja a Föld legnagyobb elméjéit, tehát Reed Richards-ét és Doctor Doom-ét is. Egyetlen ütése olyan hatalmas is lehet, hogy bolygókat is meg tud vele semmisíteni. Az Ezüst Utazót pedig a halál szélére sodorni. Nagy izmai ellenére gyors futó, gyakorlatilag sosem fárad el, így ember feletti mozgékonysága és testi koordinációja van.

A rendkívüli tartóssága ellenére nehezen, de lehet sérülést okozni neki. A testi küzdelmet általában kerüli, de nagyon félelmetes szabad kézi harcos. Különösen jól kombinálja a fizikai erejét és az energiákat. Nagy tudása van a misztikumhoz. Tud gamma sugárzást, infravörös energiát generálni és lövelni valamint sok a kozmikus energiatartaléka. A Végtelen Kesztyűvel és a hat drágakővel (zöld-lélek, narancs-idő, lila-tér, kék-elme, sárga-valóság, piros-erő) a képregényekben képes volt eltörölni a legtöbb Marvel szuperhőst és kozmikus karaktert.

Gyengesége, persze Thanos sem teljesen mindenható, ezért érdekli őt a Végtelen Kesztyű, a Kozmikus Kocka/Tesseract és ezek ereje. Ha nem próbálná megtalálni a Kockát, Thanos is "átlagossá" válna. A Végtelen Kesztyű Asgardban, Odin boltozatában van. 

Szerintetek ki nyerne egy egymás elleni csatában?

Kommentelés előtt like ide, majd ide.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.