Hirdetés

Érdekesség - Easter eggek a Bosszúállókban

|

Sok olvasói és fórumozó kérést, kérdést és levelet kaptam, ezért egy összefoglaló cikkel jelentkezem, amelyben a Bosszúállók néhány (sajnos valószínűleg nem az összes) rejtett utalásait és easter egg-jeit mutatom be.

Hirdetés

Vasember két becenevet is ad Lokinak (amik csak eredeti nyelven értelmezhetők igazán): Ez a "Reindeer Games"/Kezdődhet a vadászidény" és a "Rock of Ages/Az Őskövület könnyen megadja magát?" Az első utalás lehet Reindeer Games" című filmre, főszerepben Ben Affleck-kel vagy Rudolf, a rénszarvasra Loki "agancsai miatt". A második, a "Rock of Ages"  pedig Loki a hosszú haja miatt hasonlóan néz ki, mint Tom Cruise a "Mindörökké rock" c. filmben, aminek az eredeti címe a Rock of Ages.

Vasember Thor-nak is adott becenevet, ami eredeti nyelven: "Point Break"/Nincs harag Tarzan, szépen küzdöttél!"  Ez utalás az 1991-es szörfös/bankrablásos film főszereplőjére, Patrick Swayze-re, aki szintén hosszú szőke hajjal büszkélkedhetett.

"Persze, feldoblak Legolas": Utalás a Gyűrűk Urára.

A 64-es szám a Helibázison: 1964 az az év, amikor először jelent meg a képregényekben.

Tony Stark Black Sabbath pólót visel a film nagy részében.

A Stark-tornyon látható az óriás kiírás: "Stark". De a film végére az épület annyira megrongálódott, hogy csak az "A" betű maradt meg, ami a Bosszúállók "rövid jele", amiről mindenki megismeri őket.

Állítólagos Hulk visszatükröződés: Az a jelenet, amikor Bruce beszélget Stark-kal és csak egy üveg kijelző, ami kettőjük között van. Elméletileg nagyon nehezen megfigyelhető, de pár tizedmásodpercig nem Banner, hanem Hulk tükröződik vissza. 

Amikor Kapitány kiadja a két rendőrnek az utasításokat, azelőtt a háttérben láthatunk egy Lion King Broadway posztert.

Galaga: Egy 1981-es tér-lövöldözős játék. A Heli egy hídján játszottak vele.

A film blu-ray menüjében is van egy, fájlok a Bosszúállókról és van egy Nick Fury-ról is.

A hangya - csizma párhuzam valószínűleg utalás a Hangya mozihoz.

Alexis Denisof: Szerepelt a Whedon-féle a "Buffy a vámpírok réme" és az "Angel" c. sorozatokban. Ő volt a filmben a The Other.

Harry Dean Stanton: "Maga ufo?" A biztonsági őr, aki megtalálta Bannert, szerepelt a 79-es klasszikus Alien-filmben.

"Bazári majom": Eredeti nyelven "Flying monkeys" ez utalás az 1939-es "Óz a nagy varázsló" c. filmre.

A jelenet, amikor Fury mutatja Starknak és Kapitánynak Coulson kártya gyűjteményét a jobb alsó sarokban van egy képernyő és a jeladó folyamatosan hangsúlyozza a középpontban lévő Afrikát.

Mielőtt Loki agymosást csinál Barton-on, egy szekrény-féleségen látható egy kis logó, az Oracle cégé, melynek Namor válik a vezérigazgatójává. (Namor: Egy tengerész és egy atlantiszi hercegnő gyermeke. Az évek során néha szuperhősként, néha pedig antihősként szerepelt, aki bosszút esküdött a felszínlakók ellen, akik szennyezik és tönkreteszik vízalatti királyságát.)

A filmben eredeti nyelven hallható olyan, hogy "Life Model Decoy", ez akkor van amikor Stark mondja Coulsonnak, hogy "Ön Tony Stark élethű másával beszél". Ez az LMD olyan valósághű android, amelynek célja az életveszélyben lévő emberek oltalmazása oly módon, hogy felveszik a célszemély külsejét/személyiségét és a kritikus pillanatban helyet cserélnek vele és Marvel így vissza tud hozni embereket a halálból. Akkor nem véletlen, hogy pont Coulson is benne volt a jelenetben?

Project 42: A film legelején az épületre rá van írva, illetve amikor Stark átnézi a fájlokat, amit Coulson adott oda neki, az egyik ilyen fájlon a megnevezés "42". Ez valójában egy hivatkozás a Marvel hírhedt hős vs hős csatájára, a Polgárháborúra, amely során Vasember egy extra-dimenzionális börtönbe helyezi a befogott rosszfiúkat (és lázadó hősöket).

A film végén, a tanácsosok közül aki hibáztattja a Bosszúállókat, Boynton szenátornak hívják, a képregényekben eléggé Vasember-ellenes.

Mint tudjuk, nem csak Fury hanem Odin is elvesztette az egyik szemét és mivel tudnia kell, hogy mi folyik a Kilenc Birodalmban, van egy "tartalék terve" : Egy pár holló, Huginn és Munnin. A Bosszúállókban a hegy csúcsán, ahol Thor és Loki beszélgettek/veszekedtek(a filmben 46:20 körül), ha nagyon jól megfigyeljük, akkor egy rövid ideig láthatóak, ahogy ott repültek. Apu figyel... :D

Banner öngyilkossági kísérlete: "Pisztolyt dugtam a számba, de a másik fickó kiköpte a golyót". Ez a jelenet a Hihetetlen Hulk törölt, alternatív nyitójelenete.

Gyros-os étterem: Amikor Stark az egyik Leviathan-on belül van, belülről felrobbantja, lezuhan egy üveg hirdetésen keresztül és a Chitaurik-kal elkezd egyedül harcolni. Párszor eltalálják és rövid ideig lehet kívülről látni azt az éttermet, amiben a  2.stáblistás jelenetben esznek.

A hivatalos Marvel / DC Crossover: A pincérnő a film végén, aki szép dolgokat mondott Kapitányról, a neve Ashley Johnson, aki a DC-s Tini Titánok egyik karakterének, Terra-nak a szinkronhangja volt.

Stan Lee cameok: Első a "rövid hírekben": "Szuperhősök New Yorkban? Ugyan kérem!"  A második egy törölt jelenetben van, egy kinti étteremnél az ismerőseivel eszik, Rogers ott ül tőle 1 méterre. Kapitány elkezd beszélgetni a pincér hölggyel, (akit az előző pontban említettem,) a Stark toronyról, hogy sokan azért jönnek ide, hogy lássák Stark-ot. Amikor a nő megy felvenni másik rendelést, Stan Lee odafordul Rogers-hez és ezt mondja: "Kérje el a számát, maga mamlasz..."

És a végére maradt 2 belemagyarázós dolog+1 érdekesség, mindenki döntse el, hogy elhiszi vagy nem:

"Thank you Avengers"Szórófestékkel felírja valaki ezt a mondatot. Állítólag ez Pókember utalás is lehet. Peter Parker is kiírhatta. Vörös pulóver, gyors mozgás. Valószínű hogy nem 40 vagy 50 éves volt az, aki felírta a falra.  

Esetleges Vízió utalások:

Loki Coulson-t egy MÁGIKUS lándzsával ölte meg.

Fury Coulsonnak: "Már elvesztettem az egyik szemem". Egy szemmel való élés lehetővé teszi, hogy "ne lásson sokat, de azért mégis lásson sok mindent". Nick Fury, Coulson (ügynök léte miatt) első kézből kap infokat és lát sok mindent. Tehát lehet mondani, hogy látomása azaz Víziója van.

Elég könnyen sikerült megkerülnie az összes high-tech biztonsági rendszert a Stark-toronyban.

Az egyetlen dolog, amiért valaha Coulson mutatott legcsekélyebb lelkesedést is, az Amerika Kapitány volt. Jim Hammond, az eredeti Fáklya (egy android), vállvetve harcolt Amerika Kapitány mellett. Ez egy szakaszon szolgálhat egy újabb nyomot, hogy Coulson visszatér android formában. Az eredeti Fáklya mellesleg benne volt az "Amerika Kapitány: Az első Bosszúálló" filmben, egy üvegbúra-szerűségben.

A filmben volt arról szó, hogy Coulson randizgat egy csellistával. Marvel képregényekben ki csellista? Wanda Maximoff tehát Skarlát boszorkány...És ő kinek a felesége? Bizony, bizony... Víziónak.

Plusz:

Azt szinte senki se vetette fel/vette észre/említette meg, hogy Fury a film elején kézzel fogja meg a Kockát, film közben mondta Thor, hogy ember nem uralhatja (feliratban úgy volt, hogy nem való ember kezébe),a film végén Banner meg egy tartó rúd segítségével nyúl hozzá...

Tudomásom szerint ezek vannak benne, valószínűleg vannak még ezeken kívül is, ahhoz képest, hogy kijelentették, hogy nem lesz semmire se utalás a filmben...

Update: Íme néhány új:

A film legvégén, amikor emberek a véleményüket mondják el, ez utalás lehet az esetleges későbbi Polgárháború-ra.

Coulson azt mondja Thor-nak, hogy Jane Foster egy obszervatóriumban van Tromso-ban (Norvégia). Mellesleg itt tényleg működik egy HAARP bázis. Ez lehet, hogy kiemelt szerepet kap majd a Thor 2-ben. (A HAARP egy tudományos törekvés, melynek célja az ionoszféra viselkedésének és tulajdonságainak tanulmányozása, illetve az eredmények alkalmazása a kommunikációs és felügyeleti rendszerek kialakításában, polgári és védelmi célokra egyaránt.

Other mondja az elején, hogy a "Tesseract egy kis bolygón van, az emberek világában." Ez lehet egy utalás az Inhumans-ra? (Kree faj által mesterségesen és genetikusan felturbózott csapata, akiket a Földre küldtek az emberiség kiírtására, azonban a terv befuccsolásakor a karakterek nem tértek haza.)

Az Ultimate Spider-Man animációs sorozatban Phil Coulson egy középiskola igazgatója. Ja és hogy melyiké? Ahova Peter Parker jár... Stan Lee pedig rendre feltűnik takarítóként.

Szintén a végső csata utáni részről van szó, ahol a new york-iak kommentálnak: Minden monitor bal felső sarkában van 2 kód-szerűség: DATA FILE A 113 és 103. Ha megnézzük a Bosszúállók képregény 103. és 113. számát, akkor mindjárt láthatjuk, hogy milyenek a borítók. Kérdezném, az ott látható Bosszúállók közül ki nem szerepelt a filmben?

 

Kommentelés előtt like ide, majd ide

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.