Hirdetés

Érdekesség: Thor-A 9 Birodalom bemutatása

|

Sokan voltak csalódott amiatt, hogy az első Thor filmben a 9 Birodalomból "csak" hármat mutattak meg. De már tudjuk, hogy a folytatásban, a Thor: The Dark World-ben bemutatják a fennmaradó hat Birodalmat is.

Hirdetés

1. Midgard (Föld)

Ez a hely a legjobb a Kilenc Birodalom közül. Ez ad otthont nekünk embereknek, beleértve Thor szerelmének Jane Fosternek illetve Darcy Lewisnak, Dr. Erik Selvignek és a Bosszúállóknak. A Föld egy másik dimenziója létezik más Birodalmakban, ahonnan számos módon elérhető az utazás a Föld és a többi Világ között. A Bifröst híd közvetlen kapcsolatban állt Asgard és a másik 8 között, de Thor elpusztította saját filmjének a végén. A Bosszúállókban állítólag az apja, Odin segítségével tér vissza a Földre (de ezt pontosabban megtudjuk majd a folytatásból). Thor nagy szeretetet táplál Jane Foster iránt. A Föld "biológiai anyja" Gaea, az ősi Föld istennője. Nincsenek arra utaló jelek, hogy a Gaea-t megemlítik a Dark World-ben.

2. Asgard

Ezt a Világot Thor apja, Odin uralja, aki az eredet filmben meg is jelent. Tegyük hozzá, Asgard képi megjelenítése fantasztikus volt. Az ismert és felsorolt karaktereken kívül itt él Frigga, Amora a Varázslónő, Skurge a Hóhér, Sif és a Három Harcos (Fandral, Hogun, Volstagg), a kapuőr Heimdall, Loki és Thor testvérei Balder, Vidar, Hermod és Tyr. Azt már megerősítették, hogy Tyr, a háború istene meg fog jelenni a Dark Worldben, őt Clive Russell fogja alakítani. Az "asgardiak" kifejezés helyett sokszor az "æsir"-t használják. Nem halhatatlanok, de rendkívül lassan öregednek. Sűrűbb a húsuk és a csontjuk az emberekhez képest, így erősebbek és jobban ellenállnak mindenre.

Asgard-ban megtalálható Odin fegyvertára, ahol számos erőteljes, mágikus tárgyat találhatunk. Az alábbiak meg is vannak erősítve:

Az Ősi tél szelencéje

Az élet és az idő táblája

Az Orb of Agamotto

Az Örök Láng

A Végtelen Kesztyű (ó igen :D)

A Varázsló szeme

A Tesseract/ Kozmikus Kocka

3. Jotunheim

Ez a Jégóriások otthona, amit Loki apja, Laufey ural. Ez az egyetlen birodalom, ami a "kötelező" világok mellett látható az eredet filmben. Ez egy hideg, sötét, zord bolygó. A neve azt jelenti, hogy "az óriások otthona". A jégóriásokat még nem erősítették meg, hogy újra benne lesznek a Thor 2-ben, de előbb vagy utóbb Loki Asgard ellen fogja vezetni őket.

4. Swartalfheim

Ez az otthona a sötét elfeknek és az uralkodójuknak, "Malekith az Átkozott-nak". Malekith-t Christopher Eccleston fog eljátszani. Az is biztos, hogy (a továbbra is kimondhatatlan nevű) Adewale Akinnuoye-Agbaje fogja alakítani "Algrim, az Erős-t/Kurse-t, a legerősebb sötét elfet az összes közül. A képregényekben Malekith rábeszélte Algrimot, hogy vegyenek részt egy Thor elleni csatában. A csata során Malekith érdekében állt, hogy egy megnyit egy mélységet (nincs rá jobb szó), hogy csapdába csalja Thor-t, de így vele együtt Algrim is beleesett. Később Algrimból alakult ki Kurse és megszállottan bosszút akart állni Thor-on. Míg Thor és Algrim a gödörben voltak, Malekith megszerezte az Ősi Tél szelencéjét és tél lett az egész Földön. A szelencélt Odin trezorjában tartják, de elég valószínű, hogy Malekith a Dark Worldben is megkaparintja. Érdekes, hogy a Vasember 3 trailerében is látható hó(vihar) a Földön... Véletlen egybeesés?

5. Vanaheim

Ez az otthona az æsireknek testvérének. Hasonló, mint Asgard. Trollok és ogrék is élnek itt. Innen származik a mindent látó őrszem Heimdall és Sif is. Heimdall és Sif bővebb szerepet kap a Dark World-ben. A Thor és Sif közötti romantikát eljátszották az első filmben Jane Foster javára. Jaimie Alexander elmondta, hogy bővebben bemutatják a filmben Sif és Thor kapcsolatát.

6. Alfheim

Ez az otthona a Fényes elfeknek és a tündéreknek. Ábrázolásuk hasonló, mint például Tolkien Közép-Földjében. Nehéz lesz a Marvelnek versenyeznie Tolkien tündéreivel, de van egy karakter (Legolas), aki harcolhat Thor mellett.

7. Nidavellirr

Ez a földalatti törpök otthona. Ők kovácsolták az uru nevű fémből a 9 Birodalom legerősebb fegyverét, Thor Mjölnirét. Ez a fém csak itt található meg. Thor nyílván utazik majd ide is, valószínűleg annak érdekében, hogy kérjen néhány új fegyvert vagy épp azért, hogy megakadályozza, hogy az ellenség begyűjtse azokat. Személy szerint én a "gagyi és elég csúnyán kinéző" Ultimate Mjölnirt is szeretném látni...:

8. Hel és Niffleheim

A Hel Birodalom vezetője Loki lánya, Hela. Niffleheim pedig a meggyalázott halottak világa. Bár, Hel és Niffleheim elkülönült helyek, azokat inkább egy birodalomnak tekintik. Niffleheim olyan, mint Jotunheim, egy hideg, sötét hely és lehet, hogy valójában ez a Jégóriások eredeti otthona. Az Ősi Tél szelencéje "azt mondta", hogy reprodukálja a végtelen jeges hideget Niffleheimben. Hela egy nagyon érdekes karakter. Ő a halál Istennője. Hiába Loki lánya, nem mindig engedelmeskedik apja összes kívánságának és elsősorban a saját érdekeit nézi. Hela nem valószínű, hogy jelentős szerepet kap a Thor 2-ben, de jó lenne látni őt is.

9. Muspelheim

Ez az örök tűz és démonok otthona, uruk Surtur. Muspelheimet gyakran úgy ábrázolják, mint a poklot. Ha Muspelheim a pokol, akkor Surtur az ördög. Egy hatalmas tűz démon, "színtiszta" rosszakarattal, aki felakarja égetni a 9 birodalmat. Így gyakorlatilag megerősítést nyer, hogy Muspelheim megjelenik a filmben, részben azért, mert a Marvel castingra hívott olyan szakembereket, akik jól bánnak a tűz forgatásával és a "tűz légzésével". Volt olyan történet a képregényekben, hogy amikor Malekith összetörte a Tél Szelencéjét, Surtur tűz démonokat küld, hogy megtámadják a Földet, majd ő maga megtámadja Asgardot. Valószínű, hogy az Örök Lángot is fogják használni, hogy Surtur növelje a hatalmát. 

Ezek után elgondolkodva...Látni fogunk Malekith és a sötét elfek, Surtur és a tűz démonok valamint Thor és a hősök közötti nagy csatát? Melléjük csatlakozni fognak a fényes tündék, törpék, trollok, ogrék és valamennyi csoport képviselője? Nem kétséges, ez is Loki kezére játszhatja a dolgokat.

A leírások alapján nektek melyik lett/lehet a kedvenc világotok? Kommentelés előtt nyomj egy like-ot ide és ide.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.