Hirdetés

Érdekesség: Vasember 2 törölt jelenetek és tervezetek

|

A Vasember törölt jelenetei és érdekességei után folytatjuk a második rész különlegességeivel, amelyek legalább annyira fontosak, mint a legutóbbi cikk aranyköpései.

Hirdetés

A film kezdő jelenete bővebb lett volna, aminek a lényege, hogy Stark másnapos, Peppertől kér valami kekszet vagy fájdalomcsillapítót. Pepper mondja, hogy csak "neki való" gyógyszere van. Aztán elkezdenek veszekedni, majd Stark mondja, hogy a "küldetés" lefújva. Pepper válaszol, hogy az ugrózóna fölött vannak, innen már nem fordulhat vissza, mert nehéz volt elintézni (valószínűleg a légvédelmet). Stark mondja, hogy akkor küldjenek nekik virágot, s kérdezi is egyúttal, hogy hogy áll a haja? Peppernek bejön a szélfútta stílus. Stark kér egy szerencsecsókot, majd Peppsy kidobja a sisakot: "Kapja el főnök". Stark: "Maga kiegészít engem!"

Ivan Vanko találkozott volna egy sikátorban egy fickóval, aki mongol és a nyakán egy Tíz Gyűrűs tetkó volt.

Stark feltalált volna egy ún. Tech Ball-t. Pepper bosszús lett Starkra, mert az a labda jobban érdekli, mint a Stark Industries. A labdában lett volna egy csipetnyi Extremis-páncél is. (Gondolom ez az, ami a Vasember 3-ban hibás volt, sokszor szétesett.)

Rhodey szerint a Vasember technológia a legjobb dolog a szeletelt kenyér óta.

"Natalie Rushman" alapból ügyvédként dolgozott volna a Stark Industriesnál.
Stark már a kezdetek óra versenyezni akart Monacoban egy saját kocsival.

A futam előtt Pepper beszélni akar valakivel franciául, de nem nagyon ment neki, egyenesen katasztrofális volt a nyelvtudása. Erre odamegy Natalie, majd folyékonyan elkezd azzal a valakivel beszélni. Akkor derült volna ki, hogy Natalie egy kém. A filmben nem nagyon mutatták, de sokkal nagyobb lett volna ő és a Pepper közötti rivalizálás.

Feltűnő volt, hogy a verseny pályán miért nem lőtte senki sem Vankot, pedig lett volna rá lehetőség. Happy azt mondta, hogy ott van a táskás Vasember páncél, használják azt. A pánik közepette Happy bevallotta volna Peppernek, hogy mindig is szerelmes volt belé. (A képregényekben Pepper Happy felesége is volt.)

Miután legyőzték Vankot, Stark nem törte volna össze a reaktort, hanem vizsgálgatta volna. Majd megjegyezte volna, hogy a Mark V páncél sikeres, de még van egy kis munka vele.

Tony a börtönben nem hajlandó elhinni, hogy Vanko építette a reaktort. Erre Vanko mondja: "Tetszik? Csinálok neked is egyet."

Pepper nem volt biztos benne, hogy lesz Tonynak születésnapi party-ja, de azért elment rá. Besétál egy ajándékkal, majd megdöbben, hogy Tony Natalie-val szórakozik. Natalie viseli a Vasember kesztyűt és Stark segít neki célozni. Később, azt látjuk, hogy egy nő mindkét kesztyűt viseli és arra használja őket, hogy lebegjen a levegőben, miközben mindenkinek azt mondja, hogy ne bámulják alulról. Rhodey megdöbbenését fejezi ki, majd a lányt elküldi.

Sajnos ez a Tony-Fury jelenet sem volt benne a filmben: Amikor a fánk boltban ülnek, Fury kiütötte volna Stark szájából az édességet, sőt, az utolsót el is "lopta volna tőle". (Erre Stark úgy reagált volna, hogy: "Hey, Obi One Eye!") Kintről pár ember készített volna a mobiljukkal képeket, de Coulson valamilyen eszköz segítségével megzavarta volna a telefonokat. Fury szerint "Hadigép helyzete megfizethetetlen."

Azon a felvételen, amikor Howard Stark Tony-nak beszél egy kicsit másabb lett volna. Howard pizsamában, karjában a csecsemő Tonyval beszélt a kamerába. Íme a teljes beszéd: "Ez a harmadik éjszaka, ami ébren tart minket a sírásod miatt. Gondoltam kihozlak, hogy anyád tudjon pihenni. Most még nem tudsz beszélni, de szeretnék mutatni valamit. Látod? Ezt én építettem neked és egy nap rá fogsz jönni, hogy ez sokkal többet jelent annál, mint egy találmány. Ha rájössz a dolgok menetére, akkor még nagyobb dolgokat fogsz elérni az életben. Te vagy a jövőnk. Tudod mire vagyok a legbüszkébb? Rád. Mindig is te leszel a legnagyobb alkotásom. Szeretlek." Miután Stark megállapítja a problémát, elkészíti az új elemet, J.A.R.V.I.S.megkérdezi tőle, hogy mire szeretné elnevezni? A válasz ez: Vibránium.

Vanko és Hammer kapcsolata sokkal jobb volt, mint ami a filmben maradt. Simán beleegyezett, hogy Hammernek dolgozzon. Az őrökkel már nem volt ilyen jóban, megöli őket, majd megy az Expo-ra, bőven Pepperék előtt ér oda.

Eredetileg Olivia Munn is cameozott volna a filmben, de hogy milyen szerepben, nem tudni.

A Hadigép-Vasember hajsza hosszabb lett volna. Stark többször veszekedett, ordibált volna Rhodey-ra, hogy ne lőjön. Majd Stark elmondta volna, hogy p*csként viselkedett mostanában, mert haldoklik. Tony és J.A.R.V.I.S. törte volna fel a tűzfalat, nem Natalie.

A végső csatában Stark leütötte volna Vanko-t, felkapja Peppert, odébb repülnek, majd feltűnt volna Rhodey, aki az "ex-nej" rakétával küldte volna a túlvilágra Vankot.

A film végi tetős jelenet hasonló lett volna, csak Rhodey azt mondja, hogy "akinél a páncél van, az meg is tartja". Ahogy elrepül, Stark mondja, hogy még sosem látta, hogy a saját páncéljai elrepülnek előtte és hogy ez tök király.

A film legvégén pedig nem lett volna benne se a díjátadó ünnepség, se Nick Fury a háttérben látható térképével...Szerencsére ezt is megváltoztatták...és milyen jól tették.

 

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.