Hirdetés

Érkezik A vizsga folytatása, méghozzá Kulka János visszatérésével

|

Folytatódik a 2011-es magyar thrillerben megkezdett történet.

Hirdetés

A Bergendy Péter rendezte A vizsga egyértelműen az elmúlt évtized emlékezetesebb magyar filmprodukció közé sorolandó, így nem annyira meglepő, hogy a Nemzeti Filmintézet támogatásának hála bizalmat szavaztak a folytatásnak, ami A játszma címen fog mozikba kerülni. A történelmi témájú, 1957-ben játszódó thrillerben Nagy Zsolt, Hámori Gabriella vagy Scherer Péter mellett Kulka János is főszerepet kapott, akik mind visszatérnek a folytatásra. Kulkának 2016-os agyvérzése után ez lehet az első komolyabb szerepe a filmvásznon, hiszen a 2018-as X - A rendszerből törölve című thrillerben feltűnt ugyan, de szövege nem volt a színésznek.

Hirdetés

A játszma forgatókönyvét az a Köbli Norbert jegyzi, aki A vizsga szkriptjét is írta, ám a rendezői székben változás történt, ugyanis Bergendy Péter helyett Fazekas Péter vezényeli majd a munkálatokat. A cselekményt jelenleg csak a Filmintézet hivatalos közleménye alapján következtethetjük ki, ami egy hidegháborús, a kádári titkosszolgálat nagy tétekkel bíró játszmájába fog bepillantást adni a nézőknek.

A közleményben Köbli Norbert szavait is idézték, aki amellett, hogy A vizsgát méltatta, biztosította a nézőket arról is, hogy A játszma nem pusztán egy ismétlése az első résznek, hanem egy valódi folytatás lesz:

Minden forgatókönyvemet szeretem, de A vizsgá-t különösen. Örülök, hogy rajtam kívül még ilyen sokan szeretik ezt a mesterien játszott, fordulatos kémfilmet. Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgá-nak, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete.

Kíváncsian várjuk, hogy A játszma vajon képes lesz-e felnőni az előző rész sikereihez, vagy éppen rálicitálni azokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.