Hirdetés

Exkluzív interjú: Josh Hutcherson

|

A Pro Video jóvoltából június 27-én kiadásra kerül az Utazás a rejtélyes szigetre című kalandfilm DVD-n és Blu-ray lemezen. Ebből az alkalomból készítettünk exkluzív interjút a film egyik sztárjával, Josh Hutchersonnal.

Hirdetés

Az Utazás a rejtélyes szigetre sztorija: „A nagy sikerű az Utazás a Föld középpontja felé folytatásában a 17 éves Sean (a szerepet az első részben is alakító Josh Hutcherson) kódolt vészjelzést kap egy rejtélyes szigetről, ahol bizarr és veszélyes életformák virágzanak, pusztító vulkánok működnek, és meghökkentő titkok lapulnak! Mivel nevelőapja (Dwayne Johnson) képtelen lebeszélni az utazásról, inkább ő is Seannal tart. Egy helikopterpilóta (Luis Guzmán) is csatlakozik hozzájuk szépséges és belevaló lányával (Vanessa Hudgens), és így indulnak felkutatni a szigetet, mielőtt az a tektonikus mozgások miatt egyetlen emberi lakójával és számtalan kincsével együtt örökre elsüllyedne.”

A DVD-n magyar nyelvű bakiparádé és kimaradt jelenetek találhatók, a Blu-ray lemezen pedig ezek mellé interaktív térkép is került, méghozzá ez is magyar nyelven. A DVD-lemez 5.1-es magyar, angol, cseh és olasz nyelven nézhető, a feliratok pedig magyar, cseh, görög, héber és román nyelven olvashatók. A Blu-ray kiadványon 5.1-es, angol, cseh, lengyel, mandarin, orosz, török és ukrán nyelv választható, és a következő nyelven érhetők el a feliratok: magyar, angol halláskárosultaknak, arab, bolgár, cseh, egyszerűsített kínai, észt, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, lett, litván, orosz, portugál, román, szerb, szlovén, török és ukrán.  A film 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. És most térjünk rá magára az exkluzív interjúra:

Cinestar: Hogyan fejlődött Sean? Most hogy már felnőtt, milyen fiú lett belőle?

Josh Hutcherson: Többnyire ugyanaz a Sean, akit az első filmben is láthattunk. Egy kis időre az ohiói Daytonban ragadt, s már alig várta, hogy kikerülhessen onnan és újabb kalandban legyen része, mint amilyenben a Föld középpontja felé tett utazása során is volt. Kicsit bezárva érzi magát, s hall egy rádiójelet, ami újabb utazásra készteti. Szóval ugyanolyan kalandvágyó, amilyen az első filmben volt.

Cinestar: Most már kb. 17 éves, és a mostohaapja megpróbál közelebb kerülni hozzá. Van hozzád valamilyen köze egy ilyen dolognak?

Josh Hutcherson: Őszintén szólva nem sok. Mindig nagyon szoros kapcsolatom volt a családommal: mind apummal, anyummal és az öcsémmel is. Nem tudom, igazából értem a köztük lévő viszonyt, mivel láttam pár barátomat, akik így vannak ezzel, és a forgatókönyv is eléggé ráérzett a dologra. De nem igazán van tapasztalatom ilyen kapcsolatok terén.

Cinestar: A rendező egy stúdió helyett inkább Hawaii-on szeretett volna forgatni. Mint színész mit jelent ez számodra? Biztos nagyon izgalmas lehetett.

Josh Hutcherson: Nagyon izgalmas. Hawaii-nak saját karakterisztikája volt a filmben. Rengeteg mindent adott hozzá mind vizuálisan, mind érzelmileg. Mivel a szigetnek olyan megnyugtató, békés légköre van, a stáb teljes békében, minden stressz nélkül dolgozhatott a forgatáson, ami tényleg jó dolog.

Cinestar: Gondolom, a szerep fizikailag eléggé megterhelő. Sok futás és víz alatti jelenet van a filmben. Hogyan készültél fel minderre?

Josh Hutcherson: Hát, a víz alatti jelenetekhez búvárengedélyre volt szükség, amire mindig is vágytam, így ez jó indok volt rá, hogy megszerezzem. Ami pedig a futást illeti, elég sokat sportolok, így elég magas a fizikai állóképességem, szóval lényegében csak szinten kellett tartanom a forgatás alatt.

Cinestar: Milyen volt a búvárkodás? Mennyi időbe telt beletanulni?

Josh Hutcherson: Elég gyorsan ment. Gyorstalpaló vizsga volt, mivel még a forgatás előtt be kellett fejezni. Azt hiszem, úgy három nap alatt csináltam meg, plusz egy online vizsgát is letettem.

Cinestar: Milyen volt a forgatás? Végül is Hawaii-ról van szó, szóval sokat esik, magas a páratartalom, sokszor eshettek sárba. Élveztétek?

Josh Hutcherson: Igen, nagyon is. Bár fizikailag kimerítő volt. Mint mondtam, a sok futás megerőltető volt, de azért az időjárás is nehezítette a dolgunkat. Nagy volt a forróság, rendkívül párás volt a levegő és alapvetően záporokkal és sárral kellett megbirkóznunk, szóval elég jól összefoglaltad.

Cinestar: Dwayne helybéli. Adott nektek valamilyen tippeket, tanácsokat Hawaii-ról, az ottani életmódról vagy hogy mit érdemes ott megnézni és csinálni?

Josh Hutcherson: Ami azt illeti, néhány családtagjával együtt lógtam. Dwayne unokatestvére, egyben dublőre, Tanoai Reed elég jó kapcsolatot ápol a hawaii szörfösökkel és helybéliekkel, szóval jó párszor elmentem velük szörfözni. Klassz érzés volt olyan valakivel ott lenni, akit majdnem hogy helyi hősként kezelnek.

Cinestar: A film Jules Verne regényeiből is merít. Ismered a műveit?

Josh Hutcherson: Nem. Hallottam róluk, de nem olvastam őket. És azóta sem pótoltam.

Cinestar: Milyen könyveken nőttél fel?

Josh Hutcherson: Lássuk csak, gyerekként állandóan videojátékokkal játszottam. Imádtam a Pokémont, és könyvolvasás helyett inkább mindenféle játékot játszottunk a barátaimmal. Mindig kint játszottam, s olyan fantáziavilágokat teremtettem magamnak a hátsó udvarra, mint például a rejtélyes sziget.

Cinestar: Akkor te is ilyen kalandvágyó fiú vagy?

Josh Hutcherson: Nagyon is, igen. Mindig kint vagyok valamilyen felfedezőúton, s új és izgalmas helyekre próbálok rábukkanni.

Cinestar: A film 3D-ben forgott. Színészként mit jelent ez számodra? Érzel valamilyen különbséget?

Josh Hutcherson: Nem. Őszintén szólva nekünk, színészeknek semmilyen különbséget nem jelent. Úgy gondolom, ugyanazt a munkát végezzük, akármilyen technikával veszik kamerára az anyagot. Természetesen nézőként már annál nagyobb a különbség. Főleg ilyen kalandfilmeknél, ahol még jobban bele tudsz merülni ebbe az egész világba.

 

Köszönjük a Pro Video-nak az interjúlehetőséget!

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.