Hirdetés

Ezekkel a képregényírókkal és -rajzolókkal találkozhattok a Budapest Comic Conon

|

A képregényrajongóknak is érdemes lesz ellátogatni a Budapest Comic Conra.

Hirdetés

A Budapest Comic Con először kerül megrendezésre június 11. és 12. között, ezért sokan várják izgatottan a film-, sorozat-, videojáték-, cosplay- és képregénykedvelőket megszólító eseményt. A megannyi program és közönségtalálkozó között mindenki megtalálhatja majd a maga szórakozását és érdeklődési körét, így azok is, akik képregényekről való diskurzusokat szeretnének hallani. 

Hirdetés

A fesztivál az alábbi három nagyobb névvel már biztosan várja az érdeklődőket (rajtuk kívül további meglepetésvendégek is előfordulhatnak az eseményen, érdemes követni a BPCC Facebook oldalát): 

  • David Lloyd: a hazai képregényrajongók számára a V, mint vérbosszú című klasszikus képregény kapcsán lehet ismerős, hiszen ott munkálkodott társszerzőként, valamint illusztrátorként Alan Moore mellett. Mindemellett kivette a részét a Hellblazer képregénysorozatból, a War Stories-ból, de krimit is írt Kickback címen, amely elérhető digitális formában az Amazon oldaláról.
  • Futaki Attila: a békéscsabai születésű művész első nagy munkája a Spirál című képregény volt, amellyel már a San Diegó-i Comic Conon is házalt. Műfajként hozzá leginkább a krimi, a noir illetve a horror áll, pályája során pedig ennek folyamodványaként Scott Snyderrel is dolgozott együtt a Severed című képregényén. Futaki Attila nemzetközileg is elismert alkotó, így jelenlétével mindenképp emelni fogja a rendezvény színvonalát. 
  • Alexis "Matz" Nolent: francia képregényíró. Az ő képregényéből készült például a Fejlövés című Stallone-film, egy másik, A gyilkos című művét pedig nem más, mint David Fincher fogja megfilmesíteni Michael Fassbenderrel a főszerepben. Ezt a művet az Entertainment Weekly a 2007-ben kiadott legjobb képregények közé sorolta, a második helyre rakták.

Ha szeretnétek találkozni és dedikáltatni a vendégekkel, akkor gyertek el ti is a Budapest Comic Conra, amelyről további részleteket összefoglaló cikkünkben vagy a hivatalos honlapon olvashattok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.