Hirdetés

Ezért lett „Bosszú” Batmanből a legújabb filmben

|

Matt Reeves fejtette ki, miért nem azonosítja magát Robert Pattinson Batmannel a film elején.

Hirdetés

A 2022-es Batman trailerének és végső változatának egyik legikonikusabb pillanata az első negyedórából, amikor Robert Pattinson Batmanje megjelenik a befestett arcú rosszfiúk között, és magára "Bosszúként" hivatkozik. Már ez is jelezte a nézők számára, hogy ez egy egészen másfajta Batman, mint amit eddig a mozifilmekben láthattunk, és most maga a film rendezője, Matt Reeves homályosított fel minket, miért is ezt az utat választották az új Batman-történetben.

Hirdetés

Reeves így vélekedett: 

"Számomra, amikor a sztorin gondolkoztam, már kezdetektől úgy nézett ki az ív, hogy (Batman) elmozdul arról a helyről, amikor magát nem Batmanként azonosítja, ami egyértelműen a kulcsmondata a Keaton-féle Batmannek a Burton-filmben, hanem "Bosszúként" hivatkozik magára. Mindez a személyes dühéből, egy ösztönös érzésből fakad, ami igyekszik értelmet adni az életének, így tehát egyáltalán nem tudatos dolog. Ez a jelenet zenéjében és hangzásában is visszatükröződik, ami úgy épül fel, hogy érezni lehet a haragját, ahogy a szíve csak dobog, dobog és dobog, hogy aztán a jelenet végére a zene és a hangzás, illetve a vizualitás terén is elkezdjen végre apadni az adrenalin."

Reeves tökéletesen leírta azt a bizonyos jelenetet a film elejéről, melyet Michael Giacchino fülbemászó dallamai tesznek még emlékezetesebbé. Az biztos, hogy Reeves egy olyan Batmannel akart dolgozni, aki sokkal mélyebben van még az önmarcangolás bugyraiban, mint bármelyik elődje, és pont ezért lesz oly szép íve a karakternek és a történetnek a film végére.

Nektek mennyire maradt emlékezetes a szóban forgó jelenet, ahol először láthatjuk "Bosszút"?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.