Hirdetés

Ezért utasította vissza Viggo Mortensen Rozsomák szerepét

|

Nem sokon múlott, hogy Aragorn megformálója legyen Rozsomák is.

Hirdetés

Ma már szinte elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ha meghalljuk a Wolverine/Farkas/Rozsomák nevet, akkor lelki szemeink előtt ne Hugh Jackman arcképe jelenjen meg, hiszen az ausztrál színész 9 filmben öltötte magára az ikonikus karaktert, ami mára szinte egybeforrt a nevével. Pedig volt idő, amikor nem sokon múlott, hogy ne ő, hanem egy másik nagy név kapja meg a szerepet.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura-filmtrilógia Aragornja, Viggo Mortensen ugyanis nemrég a Happy Sad Confused podcastben járt, amelyben elmesélte, hogy kevés választotta el attól, hogy ő kerüljön a kultikus karakter szerepébe, amire azonban végül mégis csak nemet mondott. 

Mortensen tárgyalásokat folytatott a 20th Century Fox stúdióval és Bryan Singer rendezővel a szerepről, a színész pedig a fiát, Henry-t is magával vitte a megbeszélésekre, aki maga is nagy képregény és X-Men rajongó volt. Olyannyira, hogy még Singerrel is elkezdett vitatkozni és magyarázni neki, hány helyen és miért hibás a szkript, mennyire elüt az az eredeti képregényektől. 

Singer persze nem fogadta jól a kritikát, kicsit ki is bukott a dolgon, és a megbeszélés hátralévő részben megpróbálta részletesen elmagyarázni Henrynek, miért is változtattak meg annyi dolgot a képregényekhez képest. Mortensen látta, hogy a rendező nem fog hallgatni a fiára, azonban végül nem emiatt utasította vissza a szerepet, hanem azért, mert egyszerűen nem akarta lekötni magát hosszú időre ugyanahhoz a karakterhez.

Érdekesség, hogy nem sokkal ezt követően szerződött le egyből három filmre Aragorn szerepére A Gyűrűk Ura-trilógiában, így némi ellentmondásba keveredett saját magával, ezt pedig később ő maga is elismerte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.