Hirdetés

Februárban kerül megrendezésre a 43. Magyar Filmszemle

|

Öröm a magyar film rajongóinak, ugyanis ebben az évben sem maradunk le a Magyar Filmszemléről. A Magyar Filmművészek Szövetsége úgy döntött, hogy 2012. február 2 – 2012. február 5. között megrendezi a rangos eseményt.

Hirdetés

A bemutatásra kerülő alkotások között nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek, tudományos-ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket és kísérleti filmeket tekinthetnek meg a látogatók. A vetítések az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi lesznek.  A mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek.

A nagyon várt alkotások között van Szabó István Az ajtó című filmje is, amelyben az Oscar-díjas Helen Mirren alakítja az egyik főszerepet.


A lenti felsorolásban a nagyjátékfilmek láthatók, de nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a 2011-es év során moziban forgalmazott filmek információs vetítések keretében bemutatásra kerülnek. A Filmszemlén láthatja először a közönség Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című filmjét. A rendezőnőnek ez lesz az első nagyjátékfilmje.

Játékfilmek listája:
- Deák Krisztina: Aglaja
- Fancsikai Péter: jp.co.de
- Fliegauf Benedek: Csak a szél
- Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András, Jancsó Miklós: Magyarország 2011
- Pálfi György: Final cut - Hölgyeim és uraim
- Szabó István: Az ajtó
- Török Ferenc: Isztambul
- Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim (befejezés alatt)
- Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú (befejezés alatt).

Forrás: Magyar Filmművészetek Szövetsége honlapja

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.