Hirdetés

A Fekete Párduc írója szerint ma nem működne a Vasember

|

Manapság tényleg megülné a nézők gyomrát Tony Stark stílusa?

Hirdetés

A Fekete Párduc társírója, Joe Robert Cole szerint a 2008-as Vasember már nem rezonálna jól a nézőkkel a mai szociopolitikai légkörben. Szerinte Jon Favreau filmje szembe megy azokkal az értékekkel, amelyeket a szuperhősfilmek manapság igyekeznek képviselni.

Hirdetés

"Gondoljunk csak bele, hogy hol tartunk ma. Van egy unintelligens elnökünk, aki miatt a világunk határai szakadoznak. Ha visszagondolunk Tony Starkra ő is elég szemét volt, de ez rendben volt. Ha ennek a karakternek, Starknak az akkori verziója bukkanna fel egy mai filmben kíváncsi vagyok, hogy az emberek úgy gondolnák-e, hogy "Igen, rendben van, hogy szemétkedő és tiszteletlen a nőkkel szemben". Szerintem már túl vagyunk ezen. Egy jobb helyen vagyunk."

Tony Stark óriási jellemfejlődésen ment át 10 év alatt, de valójában már a karakter első filmje is pontosan erről szólt. Így erősen vitatható, hogy ne állná meg a helyét egy évtizeddel később is a Vasember, de tény, hogy a klasszikusan férfias, nőket elnyomó karaktereknek leáldozóban van.

Tony Stark fejlődésének egy következő állomását nézhetjük meg idén április 26-án, amikor Robert Downey Jr. visszatér a szerepben a Bosszúállók: Végtelen háború kedvéért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.