Hirdetés

Ezekből a filmekből merít a Star Wars: The Last Jedi

|

Rian Johnson, a decemberben érkező új Star Wars epizód rendezője elárulta, hogy mely filmekre tekintett inspirációként a forgatókönyvírás és a forgatás közben.

Hirdetés

Futótűzként terjedt el a neten az idén érkező Star Wars VIII hivatalos alcíme, amit egyelőre még mi is csak a The Last Jedi néven emlegetünk, míg a magyar fordítók ki nem silabizálják, hogy egyes vagy többes számban fordítják le végül a Jedi szót. 

Hirdetés

Bár a történetről továbbra is csak annyit tudunk biztosan, hogy közvetlenül Az ébredő Erő után fog játszódni, amikor is Rey, illetve Luke először találkoznak, ám Rian Johnson rendezőnek hála az is kiderült, hogy mely filmekből merített a The Last Jedi ihletet.

"A Szárnyaló bátorság egy hatalmas mérföldkő volt, hiszen hangulatában és megvalósításában is különlegeset nyújtott a légi csaták terén, miközben a pilóták közötti dinamikát is bemutatta. A Three Outlaw Samurai kardcsaták és az önfeledt szórakozás terén nyújtott maradandót. A Fogjunk tolvajt! című filmet pedig a romantikájáért és a nagyszerűségéért érdemes újra és újra megnézni."

Akik esetleg nem ismernék ezeket az alkotásokat, azoknak eláruljuk, hogy egy klasszikus háborús, egy klasszikus szamuráj filmről, illetve egy romantikus thrillerről ejtett szót Johnson. Az alapanyag nagyon hasonlít az 1977-es Új reményéhez, úgyhogy ebből kiindulva egyelőre nincs okunk a panaszkodásra. Johnson egyébként nemcsak rendezője, hanem forgatókönyvírója is a nyolcadik epizódnak, aminek némely szegmensével meg is gyűlt a baja.

"Azon kaptam magam, hogy folyton modern kifejezésekkel akartam tarkítani a párbeszédeket, és néha ez működhet, de máskor meg nagyon óvatosnak kell lenned. Ha túlságosan túltolod ezt a vonalat, az egyszerűen megtöri a Star Wars varázsát. A másik kihívás a technológiai nyelvezetben rejlett, aminek egyszerre kellett komplexnek lennie, hogy valóságosnak tűnjön, de közben meg könnyen követhetőnek is kellett maradnia. Az eredeti filmek briliánsan vették eme akadályokat."

Rian Johnson Star Wars filmje idén decemberben fogja megrohamozni a mozikat, az első trailerre pedig nagy valószínűséggel április-május derekán számíthatunk, a nemzetközi Star Wars-nap környékén. Ti már várjátok az első képkockákat a The Last Jediból?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.