Hirdetés

Film készül a Nobel-díjas James Bondról, Szent-Györgyi Albertről

|

Hazánk jelenleg egyik legjobb forgatókönyvírója ismét egy olyan filmötlettel rukkolt elő, mely a magyar történelemből merít ihletet.

Hirdetés

Köbli Norbert az elmúlt tíz évben halmozta a kritikailag is elismert történelmi filmeket. Az ő nevéhez fűződik A vizsga, A berni követ, a Félvilág, a Szürke senkik, az Árulok, az Örök tél, a Trezor és A játszma is, valamint olyan tévésorozatok mint a Válótársak, az Alvilág, A tanár és az Apatigris. Ilyen portfólió után nem csoda, hogy sokan már most megvennék a mozijegyet Köbli következő nagy dobására, a Kémek városára.

Hirdetés

A forgatókönyvíró ezúttal a Nobel-díjas magyar biokémikus, Szent-Györgyi Albert életét dolgozta fel, ugyanis nem csak orvosként és tudósként volt aktív és meghatározó személyiség. A legendárium szerint Szent-Györgyi a második világháború idején, 1943-ben Isztambulba utazott, hogy felvegye a kapcsolatot a brit kémelhárítással, a James Bond-filmekből is jól ismert MI-6 ügynökséggel és tárgyaljon egy esetleges magyar kiugrásról.

"15 éve foglalkoztat Szent-Györgyi Albert élete, írtam is belőle akkor egy forgatókönyv-kezdeményt. Szinte hihetetlen, hogy soha senki nem csinált filmet erről a kalandos életútról, leszámítva egy nyolcvanas évekbeli dokumentumfilmet" - mondta Köbli Norbert a Filmhu-nak.

A lap megtudta Köblitől, hogy a filmterv fejlesztési fázisban van és a nemrég elkészült első változatot már támogatta korábban a Filmintézet. Jelenleg a további döntést várják.

"Nagyon szeretném, ha minél hamarabb nekiállhatnánk és leforgathatnánk, mert egy Indiana Jones- és James Bond-filmeket idéző, nagyon izgalmas történetről van szó".

Ti meg fogjátok nézni?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.