Hirdetés

Film készül a Sniper Elite-játékok alapján

|

A Rampage rendezőjének vezetésével filmesítik meg a 2005-ben indult videojátékszériát.

Hirdetés

A Variety hozta hírül, hogy az író-rendező Brad Peyton, akinek többek között a 2015-ös Törésvonal és a 2018-as Rampage filmeket is köszönhettük, most egy újabb játékadaptáción dolgozik, ami a háborús, mesterlövészes Sniper Elite franchise-at adaptálja majd a nagyvászonra.

A Sniper Elite-film egy elit mesterlövész, Karl Fairburne figuráját fogja követni egy ugyan karakterközpontú, de mégis akciódús cselekményen keresztül, aminek során egy náci orrgyilkossal kerül összetűzésbe a második világháború idején. A macska-egér harc során Fairburne első számú feladata lesz, hogy megvédje a brit miniszterelnököt, Winston Churchillt.

Hirdetés

A játékokért felelős stúdió, a Rebellion azt ígéri, hogy a Sniper Elite egyszerre lesz egy stílusos akció-, és erős karakterekkel, idegőrlő pillanatokkal megfűszerezett háborús film, ahol a főhősnek a legmélyebb titkaival is szembe kell majd néznie. Egyúttal arra is kitértek az alkotók, hogy külön pikantériát ad majd a történetnek, hogy Fairburne karaktere hiába német, mégis a szövetségesek oldalán áll.

A rendező és egyben társíró Brad Peyton így fogalmazott a filmmel és a játékokkal kapcsolatban:

"Rengeteg feszültség és karakteresség van ebben a történetben, minden adott egy feszült és izgalmas akciófilmhez. Az a lenyűgöző a Sniper Elite-ben, hogy amíg a lopakodásra és stratégiai elemekre fókuszál elsősorban, addig nem szűkölködik a szórakoztató és hihetetlen fordulatokban sem. Alig várom, hogy a közönség egy emberként izguljon majd egy olyan hősért, akire élete legnehezebb és legveszélyesebb küldetése vár."

Az nem kérdés, hogy az alkotók rendkívül lelkesek a filmadaptációval kapcsolatban, ahogy az sem vitás, hogy az elsősorban inkább játékmenetéről, mintsem erős narratívájáról ismert Sniper Elite jó alap lehet egy izgalmas produkciónak. A 2005-ben elstartoló franchise egyébként 30 millió példányban kelt el, mindez 8 különböző játék között oszlik el - ideértve a számozott folytatásokat és az olyan spin-offokat is, mint a legfrissebb Zombie Army 4: Dead War.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.