Hirdetés

Miért kaszálta a FOX a Hellfire sorozatot?

|

A FOX televíziós csoport elnöke és vezérigazgatója, Dana Walden válaszolt erre a kérdésre.

Hirdetés

Tavaly megtudtuk, hogy a FOX és a Marvel közös együttműködésükkel elhozza nekünk a Hellfire sorozatot és Noah Hawley Légióját, ami a testvérhálózat FX-en fut majd odakint. Míg utóbbi zöld utat kapott és már az első előzetes is netvilágot látott, a Hellfire Club képregénysorozat adaptációját végül lefújták, pedig a hírek szerint Manny Coto és Evan Katz, a "24" című tévésorozat készítői foglalkoztak volna vele. A széria egy fiatal ügynök történetét kívánta bemutatni, aki felfedez egy titkos társaságot benne a legerősebb mutánsokkal, akik arra használják képességeiket, hogy formálják a világot. 

Hirdetés

A koncepciót személy szerint nagyon érdekesnek találtam, de egy idő után azért kételyek merültek fel, amikor teljes csönd uralkodott a projekt körül, miközben a Légió gyártása egyre csak haladt előre. Az előző hónapban viszont megtudtuk, hogy a hálózat egy másik, egyelőre cím nélküli X-Men spin-off mellett döntött, amihez Matt Nix-et ("Minden lében négy kanál") kérték fel, és egy teljesen új irányba viszi majd el televíziós mutáns univerzumukat. A Television Critics Association sajtókörút során a FOX televíziós csoport elnöke és vezérigazgatója, Dana Walden elárult egy-két részletet arról, miért döntöttek az eredeti tervek elvetése mellett. 

Láttuk a Hellfire néhány korai tervezetét, és nagyon sok munkát kellett volna elvégezni. Manny és Evan [a showrunnerek] a 24-gyel voltak elfoglalva. Egy bizonyos ponton mind összeültünk Simon Kinberg-gel, Bryan Singerrel, Lauren Shuler Donnerrel és Jeph Loeb-bel a Marveltől, hogy meghozzuk a tényleges döntést. Hogyha mondanom kéne egy okot, amiért a Hellfire nem volt számunkra ideális, akkor az az, hogy egy olyan műsor lett volna, ami csak az új dolgokat mutatja be, és nem azt teszi, amit egy műsornak tennie kell: emberek közötti kapcsolatok, karakterek és apróbb pillanatok ismertetése. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett volna egy népszerű sorozat, de úgy éreztük, hogy a Hellfire csak az újításokat tudná bemutatni.

Walden nem árult el túl sok új részletet [Matt] Nix előkészületekben lévő X-Men sorozatáról, amiben állítólag két átlagos szülő lesz kénytelen menekülni a korrupt kormány elől, amikor gyermekük mutáns képességei elkezdenek megnyilvánulni. Azt az érdekes információt viszont megtudtuk, hogy fogunk találkozni néhány ismerős arccal az útjuk során.

Lesz néhány ikonikus karakter, de többnyire erről az új családról fog szólni. Egy átlagos családról, akik megismerkednek ezzel a rendkívüli világgal és gyermekük mutáns erejével, végül pedig menekülniük kell. Ez lesz a történetünk gerince.

Ti mit gondoltok? Melyik sorozat hangzik számotokra érdekesebbnek? Ameddig az újdonsült szériára várunk, ne feledjétek, hogy a Légió Dan Stevensen főszereplésével január végétől a magyarországi FOX-on is látható lesz világpremierrel egy időben, magyar szinkronnal. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.