Hirdetés

G.I. Joe 2 – A késedelem valódi okai

|

Sokkoló hírként érkezett, hogy a várva várt G.I. Joe - Megtorlás csúszni fog egy évet. Mindezt öt héttel a megjelenés előtt tette közzé a stúdió, 3D-s okokra hivatkozva. De mi áll valójában a háttérben?

Hirdetés

Dwayne Johnson, aki Roadblockot fogja alakítani a filmben, Twitteren tette közzé, hogy nemcsak konvertálás folyik, hanem új jeleneteket terveznek, hogy sokkal látványosabb 3D-t kapjunk. Ám ez nem minden. A film teszteredményei a közepestől egészen a rosszig terjedtek. A tesztközönség meglehetősen elégedetlen volt, ennek oka pedig nem más, mint az előző rész főszereplőjének, Duke-nak (Channing Tatum) a korai halála, ugyanis a film első tíz percében, sajnálatos módon, elhalálozik. A trailerben is láthatjuk, hogy beleesik a kútba.

De úgy látszik, a Paramount nem számolt azzal, hogy mit vált ki a közönségből, ha megölik a filmben azt a karaktert, akivel a nézők a legjobban tudnak azonosulni. Ő volt az új fiú, aki semmit nem tud, és az ő szemszögéből tapasztalhattuk meg az első rész eseményeinek többségét. A felháborodást, valamint (inkább) a várható alacsony bevételeket látva, a stúdió úgy döntött, hogy nem végzi ki Duke-ot, legalábbis nem a film legelején. Már leforgattak több jelenetet is, ahol Duke és Roadblock együtt játszik, kialakítva egy baráti viszonyt a két karakter között.

Természetesen a 3D konvertálása is folyik közben, és a Paramount arra számít, hogy mivel Oroszországban és Kínában úgy nőnek ki a 3D-s mozik a földből, mint a gomba, közel egy év alatt létrejön annyi mozi, hogy visszahozza a hazai box office kiesést. Úgy számították, hogy így is több bevételre tesznek szert, mintha idén nyáron kiadnák a filmet 2D-ben. Jó kérdés, bár még hozzá kell számítanunk, hogy idén mennyi pénzt kidobtak, mint kiderült, feleslegesen az ablakon a reklámokra, marketingre, valamint a jelenetek újraforgatásának költségeit is hozzá kell adnunk. Nem is beszélve arról a jövőbeli marketingről, amit a márciusi időpont előtt meg kell csinálniuk, hogy újra felkeltsék a nézők érdeklődését. Bődületes pénzekről beszélünk, de ha a Paramountnak van, hát egészségükre. Csak mi járunk rosszul, mert még közel egy évet kell várnunk az új G.I. Joe részre.

Ti mit gondoltok erről a döntésről?

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.