Hirdetés

Lehet, hogy elhalasztják a Godzilla vs. Kong bemutatóját

|

A legújabb Godzilla-film rányomhatja a bélyegét a folytatásra.

Hirdetés

A Warner Bros. nyilvánvalóan azt remélte, hogy a néhány héttel ezelőtt bemutatott Godzilla II. - A szörnyek királya hatalmas anyagi siker lesz, amely kitapossa az utat Godzilla és King King jövő év márciusára kitűzött, régóta várt összecsapásának. Ezzel szemben a szörnyes moziverzum legújabb felvonása nemcsak kritikailag, de pénzügyi szempontból is várakozáson alul teljesít, ez pedig könnyűszerrel a következő részre is kihatással lehet (mondanunk sem kell, nem jó értelemben).

Hirdetés

A Deadline információi szerint a Warner elnöke, Toby Emmerich azt mondta egy múlt heti konferencián, hogy a stúdió szeretne biztosra menni a Godzilla vs. Kong sikerét illetően, hogy a rajongók azt kaphassák, amit vártak. Habár a film bemutatóját eredetileg 2020 májusáról pár hónappal ezelőtt márciusra hozták előrébb, Emmerich szerint "talán egy későbbi időpontban érkezik, hogy egy csillagos ötös filmmel állhassunk elő." Jóllehet a stúdió még nem adott ki közleményt a lehetséges halasztással kapcsolatban, de meg nem erősített híresztelések szerint egészen decemberig csúszhat a film.

Tekintettel arra, hogy A szörnyek királyában sem a látványvilágot érte a legtöbb negatívum, még az is elképzelhető, hogy pótforgatásokat rendelnek el, amely megmagyarázná, miért kellene rá ilyen sokat várnunk. A Warner csalódottságát persze meg lehet érteni, hiszen az új Godzilla-film világviszonylatban még csak a 300 millió dollárt tapossa, vagyis talán épphogy meg tudja majd duplázni gyártási költségeit (míg a 2014-es első rész és a Kong: Koponya-sziget egyaránt 500 millió dollár felett teljesített). Az már csak hab a tortán, hogy mindkét korábbi film kritikai fogadtatása is sokkal jobb volt, elvégre azok ugyanúgy 75%-on, A szörnyek királya pedig 40%-on áll a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.