Hirdetés

Elkészülhet a Halálos fegyver 5?

|

Nem túl öregek ehhez az egészhez?

Hirdetés

Hogy a Halálos fegyver-széria minden idők egyik legjobb akciófilm sorozata benne minden idők legjobb zsarupárosával, ez nem is kérdéses. Kevés széria mondhatja el magáról, hogy képes volt tartani egy bizonyos színvonalat - és ugyan sokak szerint Shane Black távozásával a 3. és 4. rész már nem volt az igazi, valamint túl sok karaktert mozgatott - a Murtaugh-Riggs páros verbális pofozkodásai, amibe később bevonták Leo Getz-et is a mai napig felejthetetlenek. És talán Hollywood tesz róla, hogy ne is feledjük el őket.

Hirdetés

A Deadline értesülései szerint ugyanis Mel Gibson, Danny Glover és mind a négy filmet rendező Richard Donner benne lenne egy 5. részben, sőt mi több, a negyedik részt jegyző Channing Gibson (nem áll rokoni kapcsolatban Mellel) körmölné a szkriptet. Ez annyiban érdekes, hogy évekkel ezelőtt maga Mel Gibson mondott nemet egy lehetséges 5. részre.

Azóta persze sok minden változott az évek számán kívül (Gibson 62, Glover 72, Donner pedig 88 éves!!!), például benne vagyunk egy jelentős 80'-as évek beli nosztalgiában, és ugyan A Feláldozhatókkal együtt az akcióhősök reneszánsza is leáldozott, nem múlt el nyomtalanul, hiszen 2 év múlva Indiana Jones is visszatér például, aki egyszer már közel 20 év után szintén visszatért a vásznakra, igencsak vitatott eredménnyel. Viszont ott van Rocky példája, aki a hullámvölgyek után méltósággal tudott megöregedni (eddig legalábbis), szóval nem lehetetlen feladat, ahogy George Miller is a Mad Max: A harag útjával bizonyította, hogy fiatalokat megszégyenítő adrenalinbombát tud lerakni az asztalra.

Viszont Donner több mint 10 éve nem rendezett és az is utoljára a kissé öreges 16 utca volt, Gibson ugyan Az utolsó emberiggel bizonyította, hogy bírja ő még a gyűrődést, hamarosan a Megjött apuci 2-ben alakít vagány nagypapát, Glover pedig ugyan továbbra is forgat, szinte teljesen kiírta magát a filmvilágból, legutóbb az HBO (egyébként zseniális) mockumentary filmjében, A gyógyszer útjában láthattuk az egyik vendégszerepben. A többi színész közül Joe Pesci visszahívása majdhogynem esélytelen, Martin Scorsese most forgó Irishman-je is a szabályt erősítő kivételek egyike és egyébként is szép volt a beszéde a negyedik rész végén, amit egyfajta búcsúnak tényleg felfoghatunk tőle a filmezéstől, hiszen azóta is csak elvétve szakította meg a nyugdíjas éveit. De ha összeáll egy érdemi forgatókönyv, ő is kötélnek állna és Rene Russo-t sem kell félteni ilyen esetben.

Amennyiben azonban nem egy esetleges staféta átadásról, vagy hasonlóról lenne szó, félő, hogy csak csúfos folt esne egy amúgy makulátlan széria hírnevén. Hogy a széria sokat hangoztatott tételmondatát idézzük: "Túl öregek már ők ehhez az egészhez.", arról nem is beszélve, hogy jövőre lesz 20 éve, hogy bemutatták a 4. részt, azóta mind a filmes igények, mind a nézőközönség korösszetétele kicserélődött, és a mai átlag fiatal moziba járót nem fogja érdekelni, ahogy nyugger emberek akcióznak, vagy azon fog értetlenkedni, hogy miért nem az amúgy korrekt sorozat szereplői kaptak egy mozifilmet.

De természetesen ezt az egészet tekintsük csak pletykának addig, amíg meg nem erősíti az alkotók közül valaki. Ti szívesen látnátok kedvenc nyomozó párosunkat még egy kaland erejéig?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.