Hirdetés

A Halálos iramban producere beperelte a Universalt

|

Az ügy a Hobbs and Shaw spin-off kapcsán robbant ki.

Hirdetés

Lassan két hónapja, hogy elkezdődött a Halálos iramban franchise következő részének a forgatása, mely ezúttal egy spin-off leszamiben a Dwayne Johnson és Jason Statham által megformált Luke Hobbs-Deckard Shaw duó kalandját követhetjük nyomon a főgonosz Idris Elba ellen. Most azonban egy kis gond adódott a projekt háza táján, ugyanis a Halálos iramban-széria egyik producere,  Neal Moritz pert indított a Universal stúdió ellen az említett spin-off kapcsán.

Hirdetés

Moritz állítása szerint a stúdió megszegte a szóban kötött szerződés feltételeit, miután arra kényszerítették, hogy távozzon a Hobbs and Shaw produceri pozíciójából. A ma reggel a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon benyújtott jelentés szerint "Ez az eset a hollywoodi mohóság egy klasszikus példája". Moritz azt követeli a stúdiótól, hogy helyezzék vissza a film élére, mint vezető producer, vagy ellenkező esetben fizessenek neki több tízmillió dolláros kártérítést.

A panasz egy része azt mondja: 

Egy rendkívül aljas módon, mindössze néhány nappal azelőtt, hogy megkezdődött volna a Hobbs and Shaw forgatása, a Universal úgy döntött, megkerüli a szóbeli szerződésben foglaltakat, és választás elé állítják Moritzot: vagy elfogadja a lényegesen rosszabb pénzügyi feltételeket, vagy teljesen eltávolítják a filmből. Ez a húzás annak tudatában is elképesztő, hogy több, mint másfél éven keresztül Moritz folyamatosan ötletekkel látta el a stúdiót a film kapcsán.

A Universal természetesen még nem kommentálta a többszörös követelések benyújtását. Azért reméljük, hogy ez nem lesz kihatással a filmre. A Hobbs and Shaw 2019. augusztus 2-án debütál a tengerentúlon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.