Hirdetés

Nem lesz annyira elszállt a Halálos iramban spin-off

|

Ezúttal tsaládba nem üt a ménkű!

Hirdetés

A jelenleg a Deadpool 2-vel éppen nagyot szakító David Leitch nem sokáig fog ülni a babérjain, hiszen ezt követően a Halálos iramban régóta várt spin-offját, a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készült mozit, a Hobbs and Shaw-t fogja dirigálni. A munkálatok ha minden igaz még ősszel megkezdődnek, hogy jövőre már aztán mozikba is kerülhessen a film. Mivel a két figura (Vin Diesel legnagyobb sajnálatára) túlnőtt a népszerűségét tekintve a "tsalád"-on és a legutóbbi, már tényleg nem túl jól sikerült mozinak is ők voltak az egyedüli értékelhető és szórakoztató pontjai, ezen a sietségen nincs is mit csodálkozni (pláne Johnson munkamorálját tekintve) és kettejük buddy movie-ja ugyan elfog térni az előző epizódoktól, mégis illeszkedni fog a nagy egészbe.

Hirdetés

Legalábbis Leitch szerint, aki kisebb léptékű mozit ígér. 

Valamivel földhözragadtabb lesz, elvégre ez még csak a kezdet. Bizonyos értelemben egy eredettörténet. Persze nem a szó szerinti értelemben, viszont egy franchise kezdete lesz, vagyis egy valamivel karakter központúbb filmet szerettünk volna. Meg lesz alapozva ennek a két pasasnak a barátsága és kapcsolata, ugyanakkor megtalálhatóak lesznek benne azok a fajta akciójelenetek, amelyeket elvárnak ettől a szériától. 

Annyi bizonyos, hogy ennek a filmnek is, mint az azt megelőző filmeknek, ezúttal is Chris Morgan jegyzi a forgatókönyvét (viszont a tervezett 9. epizódét már nem) és a film marad az utóbbi részek ügynökös, kémes témájánál az éjszakai autóversenyek helyett. Vélhetően nem hiába nem szerepel még csak a címben sem az eredeti széria neve, valamint Statham és Johnson neve már önmagában is jó ajánlólevél a műfaj rajongóinak. 

Jobban elmerülünk a világukban. Azt hiszem, mindenki azt szeretné, hogyha ez a mi próbálkozásunk lenne a sorozaton belül. természetesen tartalmazza majd az eredeti széria DNS-ét is, de sokkal inkább Shaw kém-, illetve a Hobbs ügynökvilágát fogja kiemelni. Nyilvánvalóan szeretnénk a két karakter múltjára, kapcsolatára és civódására építeni, hiszen ez adja a film dinamikáját is.

Annyi bizonyos, hogy legutóbb is a két figura (kétség kívül gyermeteg, mégis szórakoztató) farokméregetése adta a szórakoztató momentumok savát és borsát, a kérdés csupán az, hogy ez nem válik-e fárasztóvá egy két órás akcióvígjáték alatt. Azonban Leitch ilyen téren jól vizsgázott most a Deadpool 2-vel, szóval talán okkal bizakodhatunk. Leitch pedig nem zárja ki egy hosszú távú széria lehetőségét sem kettejükkel: 

Elakarok ültetni olyan elemeket, amelyek lehetővé teszik ennek a világnak a bővítését és hogy elegendő karaktered maradjon a későbbiekre. Ha megnézed az első filmet, akkor annak a magja lehetővé tette, hogy kilenc filmmel később is együtt legyenek. Meg kell alapoznunk ezt a világot, csak akkor tud tovább növekedni. 

Hogy egyfajta crossoverre lehet-e ezek után a kettőssel és az eredeti csapat tagjaival számítani akár a fő szériában, akár ebben a spin-offban - vagy annak folytatásaiban - az még kérdéses, pláne Johnson és Diesel, valamint az azóta a közösségi médiában lezajlott csörték fényében. Mindenesetre a Hobbs and Shaw 2019 július 26.-án érkezik majd a mozikba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.