Hirdetés

Hans Zimmer interjút adott

|

Múlt héten a „The Recording Academy” helyet biztosított egy olyan Eredet vetítésnek, amire csak meghívással lehetett bejutni. A filmnézés egy különleges interjú után volt. Ezen az Oscar és Grammy díjas, Hans Zimmer válaszolt a kérdésekre.

Hirdetés

0:00 Christopher Nolannel dolgozni az Eredeten az előkészületek alatt:

"Az Eredet forgatókönyve szerintem értelmes volt, ami azt jelenti, hogy nagyon őrült                          vagyok"

4:23 Hans zeneszerzési folyamata

"Hiszek az együttműködő zeneszerzésben. Olyan helyről jövök, ahol más emberek is bejönnek munka közben és ötleteket adnak."

6:45 „Johnny Mar gitározása”

"Johnny Mar tudta, hogy nem új hangokat, dallamokat kell a dalhoz hozzáadnia, hanem le kell játszania azt, amit én hittel írtam"

8:15 Technológia használata a zeneszerzéshez

"Nem tanultam zenélni. 2 hétig vettem zongora leckéket. Ennyi volt a hivatalos tanulásom. Abból a nemzedékből származom, amiben megjelent egy új hangszer: a számítógép. Ha arra kértek, hogy zongorán játsszak, az nem megy olyan jól, de a számítógépen elég jól elboldogulok."

9:10 Hans nézetei a valós zeneszerzőkről illetve a filmzeneszerzőkről.

"Vannak valódi zeneszerzők és filmzeneszerzők. Nem azt mondom, hogy ez bármivel kevesebb lenne, csak azt, hogy ez egy teljesen más világ."

11:00 Dolgozni a Batmanen

"Chris Nolannel akartam dolgozni, de abban nem voltam biztos, hogy a Batmanen. De Chris nem fogad el nemleges választ. Ez a szó nincs benne a szótárában."

12:00 Hans beszél a James Newton Howardal együttműködésrő

"Eléggé szégyellősek voltunk eleinte egymással. Egy héttel később már nagyon jól összebarátkoztunk. A zene megvédhetetlen. Valakinek játszod és rajta áll, hogy tetszik-e neki, vagy sem. Zeneszerzőnek lenni eléggé érzékletes dolog. Amikor először játszol valakinek egy dalt, amit te szereztél, a belső érzéseidet mutatod be neki."

 13:45 Eredet utómunka

"Az egyik dolog, amit mindig próbálok teljesíteni, hogy ne egy olyan dalt írjak, ami a film felett áll és lenéz rá, de a zenének belülről kell jönnie.  Az érdekes dolog az volt, hogy sose mondtam el senkinek, hogy melyik részlethez szereztem zenét éppen. Nekik kellett kitalálniuk, hogy melyik szerzemény melyik jelenethez illik a legjobban."

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.