Hirdetés

Tanulj Hans Zimmertől filmzenét szerezni!

|

Hans Zimmer egy sor videóban osztja meg velünk a legfontosabb tudnivalókat a filmzene készítésről.

Hirdetés

Nemrég indult el egy program az interneten, a MasterClass.com, ahol a különféle művészek egy videósorozatban osztják meg szakmájuk titkait. Eddig olyanok filmes szakemberek vettek részt be, mint Werner Herzog és Aaron Sorkin, más területekről pedig többek között Christina Aguilera és Deadmau5, a legújabb részekért pedig a többszörös Oscar-díjas zeneszerző, Hans Zimmer lesz a felelős, aki beavat minket a filmzene készítés rejtelmeibe.

Hirdetés

Szerinte bárkiből lehet zeneszerző, csak hinni kell:

Az érdekes ötletek egy gyerektől jönnek, egy garázsból, Bronxból, csak le kell rombolnod a hiedelmet, hogy nem tudod elkészíteni egy hollywoodi blockbuster zenéjét egy iPaden, mert ha van egy történeted, bármit meg tudsz csinálni.

Lássuk be, ha akartak, se tudtak volna alkalmasabb személyt találni a munkára, hisz Zimmernek köszönhetünk olyan ikonikus filmzenéket, mint a Karib-tenger kalózai, a Sötét lovag vagy Az oroszlánykirály, de ez persze csak a lista eleje, a legfrissebb művei: az Inferno és a Bolygónk, a Föld második évada. Sajnos persze mindez nincs ingyen, 90 dollárt kell kifizetni a videókért (30 db), de cserébe akár magától a mestertől is kaphatunk néhány hasznos tanácsot a saját szerzeményünkhöz.

Ne felejtsétek el, hogy jövőre is lesz Hans Zimmer koncert Budapesten, valamikor nyár folyamán, a pontos dátum még várat magára, jegyeket november 23-tól lehet venni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.