Hirdetés

Hatalmas összegért veheti meg az Amazon a James Bond-franchise-t is birtokló MGM-et

|

Új fejezet nyílhat a streamingháborúban.

Hirdetés

Tavaly december óta tudni lehet, hogy vevőt keres a pénzügyileg régóta ingatag lábakon álló Metro-Goldwyn-Mayer (röviden MGM) stúdió, és bár korábban tárgyaltak a Netflixszel és az AppleTV-vel is, de egyikükkel sem sikerült megegyezni. Iparági források szerint azonban végre sikerült rátalálniuk az ideális partnerre: az Amazon ugyanis nem kevesebb, mint 9 milliárd dollárt fizetne a stúdióért, és a birtokukban tartozó megannyi címért, hogy ezzel is bővítsék streamingszolgáltatásuk portfólióját.

Hirdetés

A Deadline értesülései szerint a két óriás között már hetek óta zajlanak a tárgyalások, amelyeket csak meggyorsított a WarnerMedia és a Discovery, Inc. közötti megállapodás. Bár a hírről sem az Amazon, sem pedig a Metro-Goldwyn-Mayer nem nyilatkozott, elég ha megnézzük az MGM elmúlt éveit: a stúdió a 2000-es évek kezdete óta pénzügyi gondokkal küzd, 2010-ben pedig egyszer már csődöt is jelentett, amiből ugyan nagy nehezen kilábaltak, a tavaly kirobbant koronavírus-járvány azonban végleg megpecsételte sorsukat. A stúdió közel 600 millió dollárért már akkor eladta volna a Nincs idő meghalni jogait, amire azonban nem találtak vevőt, így a film azóta tologatva van: az eredetileg 2019 (!) novemberére tervezett alkotás jelenleg 2021. szeptember 30-ra van beütemezve, amelynek halogatása azóta havonta egymillió dollárjába kerül a stúdiónak.

Az egyik legrégebbi hollywoodi stúdiót még 1924-ben alapították, amely alá 4000 film és 17 000 órányi tévéműsor tartozik, köztük olyan nagynevű franchise-okkal, mint a Rocky, a Robotzsaru, vagy éppen a James Bond-filmek, míg sorozatos fronton például A szolgálólány meséje, vagy a Fargo. Története során az MGM alkotásai 177 Oscar-díjat zsebeltek be, köztük 12-t a Legjobb film kategóriában: például A bárányok hallgatnak, a West Side Story, A szakasz, az Annie Hall vagy éppen a Farkasokkal táncoló is az üvöltő oroszlánlogóval ellátott stúdióé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.