Hirdetés

Hivatalos: Az Amazon felvásárolta az MGM-et

|

Jeff Bezos pedig ily módon lép be a hollywoodi klasszikus stúdiók közé.

Hirdetés

Már tavaly felröppent a híre annak, hogy Hollywood egyik klasszikus stúdiója, az MGM eladósorba került. Akkoriban még csak félhivatalosan pletykáltak róla, azonban most már hivatalosan is az Amazoné lett az MGM, amiért a korábban belengetett összegtől kicsit magasabb, 8.5 milliárd dollárt csengetett ki Jeff Bezos cége.

Az 1924-ben alapított stúdió az utóbbi időben szinte csak a James Bonddal tudta tartani a versenyt a versenytársak franchise-aival. Azonban az MGM-hez köthető a Rocky, A hobbit, a Robotzsaru, A rózsaszín párduc, a Csillagkapu vagy a Fargo is - az pedig ebből a listából is jól látszik, hogy az elmúlt évtizedben tényleg csak James Bonddal tudott a vízfelszínen maradni az MGM.

Hirdetés

Az Amazon hivatalos közleményében kifejtik, hogy több mint 4 000 film, 17 000 tévéepizód, 180 Oscar-díj és 100 Emmy-díj költözik át ezzel az akvizícióval az Amazon Prime-ra. Azonban az igazi érték nem a már elkészült tartalomban rejlik, hanem abban, hogy az Amazonra szállnak át a szellemi tulajdonjogok, amikkel ezentúl szabadon gazdálkodhatnak. A klasszikus filmek katalógusában olyan alkotások is megfordulnak, mint a 12 dühös ember, az Elemi ösztön, A bárányok hallgatnak és még sorolhatnánk - ezekből pedig a jövőben az Amazon gondozásában készülhetnek folytatások vagy remake-ek.

A James Bond franchise ugyanakkor Barbara Broccoli és Michael G. Wilson fennhatósága alatt marad, azaz minden kreatív döntés továbbra is rajtuk keresztül születik meg. Broccoliék korábban azt is megerősítették, hogy James Bond exkluzív mozis tartalom marad az elkövetkezendő időszakban, úgyhogy egyelőre nem kell streamingre készülő filmek vagy spinoff sorozatok miatt aggódni.

Az Amazon tovább erősítette pozícióját a streamingpalettán, ám az MGM felvásárlásával mondhatni a nagy stúdiók körébe is beléphet fél lábbal, amennyiben a James Bond franchise-on túl más filmeket is hajlandó lesz megmérkőztetni a mozitermek sötétjében.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.