Hirdetés

Tényleg felvásárolja az MGM-et az Amazon, de a Nincs idő meghalni marad a moziban

|

Brutális összegért cserél gazdát a többek között a James Bond-jogait is birtokló cég.

Hirdetés

Ami az elmúlt héten még csak erős pletykának tűnt, nemrégiben valósággá vált. Az Amazon Studios ugyanis tényleg megvásárolja az egyik legrégebbi hollywoodi stúdiót, a híres üvöltő oroszlános logóval ellátott MGM-et, méghozzá majdnem a korábban tippelt brutális összegért cserébe.

Az Amazon nem kevesebb, mint 8,45 milliárd (!) dollárt fizet majd a stúdióért, amelyet még 1924-ben alapítottak, és amelynek katalógusában jelenleg 4000 filmcím és 17 000 sorozatcím található, köztük olyan híres franchise-okkal, mint például a James Bond-filmek, a Rocky, a Robotzsaru, míg sorozatos fronton például A szolgálólány meséje, vagy éppen a Fargo. 

Hirdetés

Bár a nagy múltú stúdió évek óta eladósorban van (2010-ben még csődközeli állapotban is voltak), még így is sokakat meglephetett két ekkora cég egyesülése. Kevin Ulrich, az MGM igazgatóságának elnöke így nyilatkozott az üzletről:

Megtisztelő volt, hogy részese lehettem a Metro-Goldwyn-Mayer hihetetlen átalakulásának. Az idejutáshoz rendkívül tehetséges emberekre volt szükség, akik valóban hittek egy vízióban. Az igazgatóság nevében szeretnék köszönetet mondani az MGM csapatának, akik segítettek nekünk eljutni erre a történelmi napra. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az MGM oroszlánja, amely régóta megidézi Hollywood aranykorát, folytatja történetét. A lehetőség, hogy összehangoljuk az MGM történetét az Amazonnal, egy igazán inspiráló kombináció.

Sokan persze már kongatják a vészharangokat, hogy ez azt jelentheti, hogy ettől kezdve a James Bond-filmek nem lesznek láthatóak mozikban, sőt, már a Nincs idő meghalni is kikerülhet a mozis naptárból, és a Prime-on debütálhat ősszel. Szerencsére erről szó sincs, az Eon brit filmgyártó cég (ők felelnek a James Bond-filmek gyártásáért) elnöke, Barbara Broccoli ugyanis megerősítette, hogy továbbra is elkötelezettek az iránt, hogy a jövőben is a filmszínházak közönsége számára készítsenek James Bond filmeket, és természetesen a Nincs idő meghalni is mozikba érkezik majd október 8-án.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.