Hirdetés

Hivatalos: elkészül a Dűne 2. része!

|

A film premierdátuma is leleplezésre került.

Hirdetés

Sokáig kétséges volt, hogy elkészítheti-e Denis Villeneuve legújabb nagy dobásának, a Dűnének a folytatását, ám a kedvező mozis bevételek (Amerikában az első hétvégéjén 40,1 millió dollárt keresett, ami Villeneuve karrierjének legnagyobb nyitánya, valamint az év legnagyobb nyitása a Warner Bros. számára) és erős kritikai siker után egyre inkább úgy tűnt, valóban megvalósulhat a hőn áhított második rész. Az elmúlt percekben pedig ez a feltételezés immáron valósággá vált.

Hirdetés

A hírt a Legendary stúdió és a Warner stúdió egyszerre jelentette be hivatalosan a médiafelületein, amelyről maga a rendező is ezekben a percekben értesült:

Most kaptam csak hírt én is a Legendary-től, hogy hivatalosan is elkészíthetjük a Dűne 2. részét. Régóta álmom volt Frank Herbert klasszikus regényének filmjre adaptálása, ezért meg kell köszönnöm a rajongóknak, a szereplőknek és a stábnak, a Legendarynek és a Warner Bros.-nak, hogy támogatták ezt az álmot. Ez még csak a kezdet!

"A Legendary örömmel jelentheti be, hogy elkészül a Dűne második része… ismét Frank Herbert csodálatos könyve alapján." - áll a stúdió közleményében, amely így folytatódik:

Nem jutottunk volna el idáig Denis rendkívüli víziója és tehetséges stábjának, az íróknak, a kiváló szereplőgárdának, a Warner Bros. partnereinek munkája, valamint természetesen a rajongók szeretete nélkül! 

A bejelentéssel kapcsolatban megszólalt Toby Emmerich, a Warner Bros. Pictures Group elnöke is, aki ezt nyilatkozta:

Denis Villeneuve olyan filmet készített, amely vizuálisan is rendkívüli, és érzelmileg is magával ragadó, amint azt a kritikai és mozis bevételek terén elért globális siker is bizonyítja. Izgatottan várjuk, hogy folytathassuk ezt az utat Denisszel, szereplőivel és stábjával, valamint partnereinkkel, a Legendary-val, és alig várjuk, hogy 2023 októberében a mozikba vigyük ennek az epikus mesének a következő fejezetét.

Vagyis két év múlva, 2023. októberében nézhetjük a Dűne folytatását. Messze van még ugyan, de legalább érkezik. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.